18
Вт, Юни
25 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

 

k1Единият от ранените в тежко състояние в ОАИЛ - Хасково2013-03-27

 

 

Трима ученици от професионалната гимназия в Свиленград пострадаха в тежка катастрофа. Едното от ранените момчета е настанено в тежко състояние в ОАИЛ – Хасково.

 

Инцидентът стана около 9, 20 часа на 27 март на ул. „Васил Левски“. Тримата са пътували с лек автомобил „Хонда“ от светофарите към хотел „Свилена“. Колата е управлявал най-големият от тях – роденият праз 1994 г. Мартин П. от Стара Загора. Заради несъобразената скорост и мокрия път шофьорът изгубил контрол над управлението, изхвърчал вдясно на тротоара и последвал жесток сблъсък с електрически стълб. После колата се врязала в тухлената ограда на близка къща.

 

От удара най-тежко е пострадал возещият се на задната седалка Костадин Г. на 17 години от Свиленград. Той е със седем счупени ребра и травма на белия дроб. Настанен е в болницата в Хасково, съществуваше и вариант да бъде откаран в клиниката по гръдна хирургия в Университетската болница в Пловдив. Първоначално бе съобщено, че има опасност за живота му. В късния следобед в сряда отлично информирани източници на „Старият мост“ съобщиха, че момчето е контактно.

 

С едно счупено ребро без опасност за живота е возилият се до шофьора Илиян Г., също на 17 години от Свиленград. Шофьорът на колата Мартин П. е със сътресение на мозъка. Той не е употребил алкохол, но и тримата са се возели без предпазни колани, казаха от полицията.

 

Собственичката на къщата, чиято ограда бе разрушена при катастрофата, от дни е в болница. „Как ще понесе да види съборения дувар като я изпишат, кой ще го оправи?“, вайкаше се съседка.k2

 

СМ