18
Нед, Апр
20 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

DSC 887Бебе оцеля по чудо в тежка катастрофа, станала на изключително опасното кръстовище за гръцкия пункт. 4 месечната Габриела се возела на задната седалка на опел, движеш се от Гърция, когато колата се натресла в неспрял на стопа форд. При жестокия сбъсък между двете леки коли е пострадал единствено 72-годишният Борис Борисов от Свиленград, пътуващ на предната седалка на форда. Възрастният е мъж е с фрактура на раменната лопатка. Бебето е прегледано в Бърза помощ и е изписано напълно здраво.

Катастрофата на конфликтния кръстопът стана в късния следобед на 14-и август. Движеш се от Любимец към Свиленград „Форд Куриер“ не дава предимство на идваш от Гърция „Опел Астра“. Последва силен удар в дясната предна врата на форда, който е отнесен на 6-7 метра в насрещното платно. Опелът пък е с потрошена предница. Въпреки че бебето беше в детско столче на задната седалка, от удара то се прекатури в краката ни, сподели пред „Старият мост“ пътуваща в опела. Бяхме на почивка на остров Тасос и се прибирахме в Русе, разказа тя. Колата караше сестра ми, когато внезапно пътя ни пресечи другата кола. Сестра ми наби спирачки, но сблъсъкът бе неизбежен. Добре, че се отървахме живи и здрави, ридае тя.

Шофьорът на форда Дарин Д. от Свиленград, виновен за катастрофата, каза, че завиващ надясно „Ситроен“ пред него му отнел видимостта и го заблудил да не изчака на стопа. Направената проба за алкохол и на двамата водачи е отрицателна, заявиха от полицията.

Тежката катастрофа в сряда е поредната за тази година на това кръстовище. И така ще бъде докато властите не вземат незабавни мерки то да бъде обезопасено. Явно пари за надлез няма, но поне да бъде изградено кръгово движение или поставен светофар, колкото и това да са побългарени варианти за регулиране на високоскоростен път.DSC 888

Николай Колев