04
Съб, Апр
27 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

kkkkkkkkkkkkkkkkkШефът на ГКПП Капитан Петко войвода катастрофира тежко на същото място три дни по-рано

 

25-годишен мотоциклетист от Свиленград загина на място при тежка катастрофа на фаталната високоскоростна отсечка между граничния пункт с Гърция и автомагистрала „Марица“, точно над новия мост на р. Марица. Трагичният инцидент стана в сряда около обяд.

Христо Мънмънов се движел с новия си „Хонда Хорнет 600 С“, който си купил преди около месец. Младежът е загубил контрол над возилото и се натресъл в средната мантинела. От жестокия сблъсък тя отрязала едната му ръка, която бе изхвърчала на десетина метра. Трупът на младия мъж остана на пътното платно докато дознателите извършат оглед на местопроизшествието. На следващия ден от полицията съобщиха, че причината за ПТП-то е несъобразена с пътния релеф скорост.

Загиналият младеж се канел скоро да вдига сватба. Той е от скромно семейство, което живее в кв. „Гебран“. Майка му Катя е санитарка в Дома за възрастни с психични разстройства край Пъстрогор. Баща му пък е тракторист и във фаталния ден на катастрофата имал на рожден ден. Познати на Христо казват, че бил кротко и работливо момче. Вечерта след катастрофата свиленградчанин сподели на страницата си във фейсбук снимка на Христо с думите „Голям човек с голямо сърце си отиде“. Много нашенци изказаха съболезнования и се сбогуваха с младежа в социалната мрежа.

Само три дни по-рано – в неделя, 22 март, на същото място на фаталната отсечка тежко катастрофира началникът на ГКПП Капитан Петко войвода Васил Игнатов. Той пътувал с мотора си „Сузуки“ заедно с група рокери за традиционния им национален събор в Бачково. Граничният полицай е изгубил контрол над мощната машина и се е блъснал жестоко в средната мантинела. Следите показват, че след падането той се е търкалял по шосето 40 – 50 метра.

Пострадалият бе настанен в отделението за анестезиология и интензивно лечение в неадекватно състояние. Има множество охлузни рани, контузени са главата и белият му дроб. Според медици 35-годишния мъж се възстановява бавно, но вече е в съзнание и скоро предстои да бъде преместен в хирургично отделение.

Васил Игнатов, който е родом от Пазарджик, бе назначен за началник на ГКПП Капитан Петко войвода през май 2010 г. Тогава той беше 30-годишен и стана най-младият шеф на ГКПП в страната. След завършването на Националния военен университет във Велико Търново през 2002 г. е бил разпределен в Златоград, където е работил като граничен полицейски командир. През септември 2003 г. поради структурни промени е бил преместен в отдел „Охрана на държавната граница“ в Регионална дирекция „Гранична полиция“ /РДГП/ - Смолян. От 2004 г. до назначаването му за началник на ГКПП Капитан Петко войвода е работил в сектор „Граничен контрол и пропускателна дейност“ в РДГП – Смолян.

СМ