13
Съб, Юли
18 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Изскочил внезапно на пътното платно кон предизвика верижна катастрофа на автомагистрала „Марица“ . Автородеото стана около 22 часа на 15-и март малко преди отбивката за град Любимец.

6 леки коли и два тира участваха в мелето, за щастие завършило без пострадали хора. По-сериозни са щети са претърпели две от леките коли. „Движех се с джипа си по посока на Свиленград, когато колата преди мен рязко намали и включи аварийните светлини - разказва участник в инцидента. - Свих в лявото платно и изведнъж забелязах в тъмното проснато на земята голямо животно. Нямах време да реагирам и преминах през него. Спрях на 30-40 метра и слязох да видя какво се е случило. Колата преди мен с немска регистрация беше с помляна предница, а встрани лежеше кон. Шофьорът, турчин, целият трепереше. Веднага се обадих на тел. 112, а с фенерче се опитах да предупредя идващите автомобили.Три от тях обаче не намалиха и също преминаха през убитото животно."

Движещ се с голяма скорост мерцедес пък направо подместил коня 20-30 метра напред. Два тира също налетели на лежащия труп, преди да спрат. "Когато дойде полицията, се бе образувала опашка от автомобили. От заведение на близкия паркинг казаха, че на преградната мрежа в този участък на магистралата имало врата, която била отворена. Конят явно е бил впрегатен, защото бе с поводи на главата“, сподели очевидецът. От полицията казали, че ще се опитат да издирят собственика, за да бъде санкциониран.