04
Пон, Мар
29 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

21-годишен свиленградчанин изгоря жив в „Рено“ при поредната жестока катастрофа.

Фаталният инцидент е станал в неделя около 4,20 часа на три километра от Любимец в посока Харманли на Е-80.

Лекият автомобил, управляван от 29-годишния С. Ш. от село Бисер, се движел с несъобразена скорост, а пътят бил мокър от падналия дъжд. На ляв завой водачът изгубил контрол над колата, тя се завъртяла, навлязла в насрещното движение и се врязала в идващия товарен автомобил „Волво“ с влекач.

От сблъсъка реното се запалило, а газовата му уредба експлодирала. Пътуващия с колата Атанас В. от Свиленград, който живеел в кв. „Простор“, е изгорял жив в колата. Шофьорът пък от взривната вълна бил изхвърлен на 4 метра от возилото. В критично състояние той е бил откаран в харманлийската болница, където починал. Водачът на товарното возило – 35-годишен мъж от Клокотница, не е пострадал.

По-малко от седмица преди това двама млади мъже от Любимец също изгоряха живи при катастрофа, за която „Старият мост“ писа. 30-годишните Ивайло Няголов и Петър Георгиев бяха застигнати от нелепата смърт близо до разклона за Поляново, след като таксито, с което пътуваха, се вряза в крайпътно дърво и се подпали от лумналата метанова инсталация.

СМ