01
Пон, Юни
14 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Семейството се спасява по чудо от среднощния пожар

Напълно изгоря къщата на кметския наместник на село Равна гора Костадин Деспов. Като по чудо обитателите й се спасиха от пламъците. Инцидентът е станал в неделя около 2,30 часа през нощта. По това време стопаните, както и двамата им сина, които били на гости на родителите си, вече спели.

Пожарът тръгнал от килера заради късо съединение в електрическата мрежа. Пламъците бързо обхванали покъщнината. За щастие съпругата на Костадин Деспов се събудила и усетила какво става. Цялата къща била силно задимена, обитателите й едва успели да се измъкнат от нея. На мястото на инцидента е пристигнал екип огнеборци. За съжаление домът на кметския наместник е изгорял. Пламъците са погълнали и покъщнината, документи и ловна пушка. Този пожар беше много тежък и с големи материални загуби, каза инспектор Ивелин Тонев от РСПБС-Свиленград.

Още един битов пожар са гасили тукашните огнеборци миналата седмица. Заради неизправен комин се подпалила къщата на Ангел Д. Ч. на ул. „Райчо Даскалов“ 7. Пламъците са унищожили 5 кв. м покривна конструкция, 2 прозореца, 3 врати, хладилник, печка и покъщнина. Къщата е спасена.

Елена МИХАЛЕВА