03
Нед, Мар
27 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Лек автомобил „Фиат“ с турска регистрация се заби в покритата зала за тенис на корт в Свиленград около 21 часа в неделя, пронизвайки я като торпедо.

Колата е пътувала по околовръстния път от метанстанцията към близкото казино. Предполага се, че се е движела с голяма скорост, тъй като е преодоляла висок бордюр и заграждение, забила се е в металната конструкция на залата, преминала е през широкия 18-метровия корт и е излязла от другата страна на съоръжението. Шофьорът направил опит да се върне обратно, но безуспешно.

Пристигналите на място полицаи тествали за алкохол посочения от тримата пътници за шофьор, но пробата се оказала отрицателна и всички били освободени.

Някои обаче предполагат, че истинският водач е бил прикрит, възможно е да е имало и пострадал. Според тях трезвен или не надрусан шофьор е малко вероятно да направи такава катастрофа.

Добре, че инцидентът е станал по време, когато в залата няма трениращи деца, сподели Красимира Цингова, президент на клуба по тенис в Свиленград, минути след бруталното произшествие. Можеше да се стигне до голяма трагедия, изтъкна тя. Не са малко нанесените щети на залата, която сега трябва да ремонтираме, защото ни е крайно необходима за зимния сезон, посочи Цингова.