20
Чет, Юни
28 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Жестока катастрофа стана около 15.30 часа днес близо до Свиленград. Лек автомобил „Хюндай купе“ с две врати е пътувал от Любимец към Свиленград, когато до разклона за с. Сива река се блъска на завой в мантинелата, пресичайки насрещното платно.

 От силния удар са пострадали дете на 5 години и две млади жени. И тримата са откарани в свиленградската болница, като състоянието на детето е било изключително тежко. То е било в кома, с фрактури на черепа и кръвоизлив в главата. След като е било обработено от лекарите, момчето е транспортирано с придружаващ медицински екип в „Детска хирургия“ на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив с опасност за живота.

От двете пътнички по-сериозно пострадала е 25-годишна жена, която при сблъсъка е изхвърчала през задното стъкло на колата, получавайки фрактури на таза и коляното. Тя е откарана в хасковската ортопедия. Третата пострадала е с по-леки наранявания и е отказала лечение в болницата.

И тримата пострадали са седели на задната седалка на хюндая.

Шофьорът, който е баща на пострадалото дете, и спътникът до него се отървали без наранявания.

Всички пътуващи в автомобила са от Свиленград.

Веднага след катастрофата водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробата за алкохол била отрицателна. Утре чрез пресслужбата си полицията официално щяла да съобщи какъв е резултатът от наркотеста.