19
Нед, Май
24 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

По показания на обвиняемия просякиня го разсеяла

Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на турския шофьор на тежкотоварен камион, прегазил свой български колега на входа на ГКПП Капитан Андреево. На обвиняемия Йоджел К. на 54 г. е наложена парична гаранция от 3 000 лв. и забрана да напуска страната.

Както „Старият мост“ писа, вчера около 16.30 ч. на около 50 метра преди навлизане в граничния пункт от България на платното за тежкотоварни камиони стана трагичен инцидент. Изчаквайки реда си на опашката, 61-годишният шофьор на тир Павел Д. от Свиленград слязъл и отишъл в задната му част да провери нещо. В това време върху него връхлетял турският тир, прегазвайки го.

Най-вероятно водачът на камиона -убиец си е отвлякъл вниманието и не е успял да спре навреме. Според неговите показания пред  разследващите просякиня го е разсеяла, искайки пари през прозореца на кабината му. Турският шофьор твърдял също, че блъснатият бил жив след удара. Виновникът за тежкия инцидент  потърсил веднага съдействие от граничните власти и се опитал да помогне на пострадалия. Той твърди, че колегата му издъхнал след като линейката дошла със закъснение.

При задържането му пробите за употреба на алкохол и наркотици са били отрицателни.