21
Пон, Окт
10 Нови статии

- Кой сте Вие, арх. Карчев?

- Един от многото хора в Свиленград, не се смятам за по-различен от останалите. В събота и неделя могат да ме видят със стария анцуг да кося градинката пред вкъщи или да ремонтирам нещо по покрива. Или в Дервишка могила да помагам на брат ми във фермата, или пък в парка да си играя с дъщеря ми Мария. Може би единственото, което ме отличава от останалите свиленградчани, е, че в главата си имам ясна проекция за бъдещия облик на града.

   Кой каквото и да ви говори, местните избори са важни. Неслучайно за тях има толкова много желаещи да спечелят. Ето, че предизборната кампания е вече в разгара си. Кандидатите за кметове и общински съветници ни обстрелват с призиви за подкрепа, плакати има навсякъде.

Винаги съм работил на обществени начала за родния си град, сподели адв. Тодор Стамболиев пред „Старият мост“. Той е водач на листата за общински съветници в Свиленград на една от най-новите политически структури в България - Коалиция „Ние, гражданите“.

    Главният архитект на Свиленград и кандидат за кмет на общината арх. Анастас Карчев бе посрещнат от много хора и още повече въпроси по време на посещенията си в селата Студена и Капитан Андреево. Веднага бяха отключени болните теми за пътищата и водопроводната мрежа, за които хората дълго време са получавали само обещания.

   Нашата мисия е добруването на Свиленград и жителите на общината, Това са осмите /8/ избори за местна власт, а има хора, които се явяват в пет/5/ или четири/4/ и т. н. различни партии.

След като миналата седмица екип на bTV прояви интерес към изборите в Свиленград и трима кандидати, сред които и Милко Калайджиев, на международния ден на архитекта столичното издание fakti.bg излезе с пространно интервю с арх. Карчев. В него той разказва малко известни подробности за работата си в София и тук, в общинската администрация.

 Демографски Свиленград се промени, младите и кадърните избягаха, няма икономика, няма бъдеще

Веднъж осъдих общинската администрация, сега съм завел съдебно дело за автогарата

Инж.Атанас Димитров Христонев e на 60 години. Завършил е ЕСПУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград и ВМЕИ „Ленин“/Технически университет София/ със специалност “Технология и организация на автомобилния транспорт”. От октомври 1992 г. е изп.директор на „Свиленград Автотранспорт“АД. Женен, има двама сина и четири прекрасни внучета. Водач на листа на СДС за общински съветници на предстоящите местни избори.

Сходни