21
Пон, Окт
10 Нови статии

Местни избори 2019
Инструменти
Шрифт

    Главният архитект на Свиленград и кандидат за кмет на общината арх. Анастас Карчев бе посрещнат от много хора и още повече въпроси по време на посещенията си в селата Студена и Капитан Андреево. Веднага бяха отключени болните теми за пътищата и водопроводната мрежа, за които хората дълго време са получавали само обещания.

  „Тъй като сме в предизборна кампания и много хора си приписват действия и намерения, свързани с развитието на населените места в общината, съм ви донесъл документи, за да видите, че лично съм подписал, придвижил и разрешил ремонта на ВиК мрежата в Студена. Предстои да бъдат изцяло подменени 6402 м тръби.“, така Карчев само с няколко думи успокои страстите и хората в Студена.   „Знам, че много хора идват и ви лъжат, приписват си заслуги. Е, аз не обичам да се хваля, то и затова някои хора не са ме чували досега. Но ситуацията стана такава, че трябва да нося документи, за да видите и прецените сами кой просто говори и кой наистина работи.“  

По подобен начин стои въпросът с ВиК мрежата и в другото голямо населено място в общината – Капитан Андреево. Там ще бъдат подменени 5099 м тръби, съответно улиците и тротоарите също ще бъдат подновени. Очаква се дейностите да започнат още в началото на следващата година.

  Арх. Карчев се явява на изборите като млад, но видимо изключително компетентен и подготвен експерт с повече от 8 години опит в Администрацията на Свиленград. Той обсъди с жителите на двете села най-наболялата тема - състоянието на пътната мрежа.   „Истината е, че републиканските пътища на свиленградска територия, за разлика от общинските, са в лошо състояние. Аз също минавам по тях често и също като вас съм потърпевш. За съжаление, тези пътища са държавна собственост и Общината няма право да ги възстановява нито с европейски, нито със собствени средства. Стана ли кмет, ще настоявам пред Агенция „Пътна инфраструктура“ да им обърне необходимото внимание и да бъдат взети мерки“, посочи арх. Карчев.

  Хората настояха и за по-редовно поддържане на зелените площи, на което кандидатът за кмет отговори, че в програмата си е предвидил откриването на 72 нови работни места в общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”, които да бъдат на разположение на Общината и на кметствата.  

Сходни