04
Съб, Апр
27 Нови статии

Веселин Нашков от с. Капитан Андреево се увенча с двоен успех миналата седмица. Лимоново дърво в двора му роди плод с внушителни размери - тегло 1,340 кг и обиколка 45 см.

Близо 80-килограмовият сом се уловил на въдицата на любимчанина Христо Алипиев

Да yловиш cом, по-тежък от cамия теб. Това изживя вчера 29-годишният Христо Алипиев от Любимец. Водното чудовище, хванато от него, тежи близо 80 кг и е дълго точно 2,25 метра. То захапало въдицата около 10 ч. на яз. „Ивайловград“.

Българите в Чикаго за четвърта поредна година спазиха богоявленския ритуал по хвърлянето на кръста. В него се включи и 37-годишният свиленградчанин Георги Бошнаков, който от 2006 г. живее в Америка.

Георги Бошнаков отговаря за организацията и провеждането на масовите мероприятия в школото

Свиленградчанинът Георги Бошнаков влезе в Борда на директорите на най-голямото училище извън пределите на България. „Малко българско училище“ (МБУ) се намира в Чикаго и е първото частно школо със собствена сграда в чужбина. Училищната сграда вече ще бъде известна като Център „Малка България“ и ще бъде домакин на различни образователни, културни и спортни дейности и събития за общността.

Да изплетем шал, използвайки собствената си енергия за 5 минути, ни предлага EVN. Нестандартната идея е възможна чрез специално конструираната инсталация, която ще се намира през целия ден в комплекс „Ташкент“ (ЦУМ) – Хасково.

В първите дни на новото десетилетие свиленградска овца роди четиризнаци. Агнетата – едно бяло и три вакли, се появиха на този свят на 2 януари. Те са от синтетична популация българска млечна овца.

Милко Калайджиев заяви в ефир, че има желание да стане областен координатор за Хасково на новосформираната партия на Слави Трифонов „Няма такава държава“. Известният наш поп-фолк изпълнител бе специален гост в първото издание на „Шоуто на сценаристите“ по телевизия 7/8, която официални тръгна на 4 ноември в 19:00 ч.