19
Пет, Апр
27 Нови статии

В Свиленград 189 се казват Тодор, в Любимец - 77. Кушия днес ще има в с. Бисер

Днес е Тодоровден – църковният празник, който се отбелязва винаги в първата събота на Великденските пости. На този ден, както и на 17 февруари, Църквата възпоменава паметта на св. Теодор Тирон.

Иван Колев, собственик на известната в близкото минало свиленградска превозваческа фирма „Ники-Нели“, започна работа като шофьор в столичния футболен клуб ЦСКА 1948.

2024 г. е високосна и родените на 29 февруари имат редкия шанс да празнуват рожден ден. Точно на датата, на която са се появили на този свят, днес ще вдигнат наздравица 17 свиленградчани.

В Свиленград 261 се казват Атанас, в Любимец – 167

На днешния ден Църквата отбелязва празника на св. Атанасий Велики. В народните вярвания Свети Атанас е представен като властелин на снеговете и ледовете. Счита се, че от този ден нататък зимата започва да си отива.

Две десетместни лодки, тип гондола, ще бъдат пуснати като атракция в река Марица при Одрин. За това съобщава сайтът SonDakika.com.

Най-малкият читател е тригодишната Светлана Шомова

Награди „Читател на годината 2023“ връчиха в Детския отдел на Общинската библиотека в Свиленград. За най-четящо дете бе обявена Елина Георгиева, която е заела праз изтеклата година 64 книги.

Честит имен ден, бъдете здрави и благословени!

На 7 януари православната църква почита св. Йоан Кръстител, посочван за най-великия сред пророците, който ревностно проповядва идването на Христос сред хората.