27
Сря, Окт
18 Нови статии

50-килограмов сом уловиха младежите Филип Манафъков и Женя Култукова и 11- годишният Атанас Култуков в река Марица на 13-и септември край Свиленград.

През далечната 1969 година с решение на Министерския съвет село Любимец бе обявено за град. По този повод Градският съвет на Отечествения фронт/ ОФ/ взе решение всяко новородено дете да се посещава и да му се дава малък подарък.

Петкратните танцови шампиони се врекоха във вечна вярност в Пловдив

Пищна и стилна сватба вдигнаха в Пловдив петкратните танцови шампиони Виктор Алеков и Василена Шопова. Двамата се врекоха във вечна вярност в Пловдив на 12 юни т. г. Венчавката се състоя в църквата "Св. Николай Чудотворец", а сватбеното тържество – в „Тримонциум“.

Интересна дописка публикува на 4 февруари 1859 г. „Цариградски вестник“, основан и редактиран от Иван Богоров. Новината е, че в Мустафа паша/ дн.Свиленград/ сгодените българи не бързали да се женят.За да понапълни кесията си обаче, Одринският епископ Хрисант ги принуждавал да побързат да застанат пред олтара.

От древността риболовът е традиционно препитание за жителите, населяващи бреговете на р. Марица. Редките писмени извори и находките от риболовни принадлежности, намерени в средновековните български селища по бреговете на река Марица, свидетелстват, че риболовът бил развит и заемал естествено място в поминъка на населението.