13
Съб, Юли
18 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Свиленградският славей Милко Калайджиев е с две номинации за годишните музикални награди на телевизия „Планета“. Той е предложен за отличие в категориите „Песен на 2009“ и „Певец на 2009“. В първия раздел е включено парчето на гласовития нашенец „За да те забравя“, което стана хит през изтеклата година. Конкуренти на мустакатия чаровник за „Песен на 2009“ са Анелия, Елена, Илиян, Преслава и дуетът Преслава и Константин. За „Певец на 2009“ Милко Калайджиев ще се състезава с Борис Дали, Илиян и Константин.

Победителите в отделните категории ще бъдат обявени на голям концерт-спектакъл в зала 1 на НДК на 23 февруари. Те ще се определят чрез гласуване от феновете, което вече започна. До 20 февруари зрителите на двата музикални канала – “Планета” и “Планета Фолк” имат възможност да дадат вота си за номинираните в отделните категории. Това може да стане по три начина. С SMS-и на кратък номер 1990, за трите мобилни оператора, може да се гласува за фаворитите в отделните категории. Ако се гласува с анкетна карта в интернет на адрес: http://nagradi.planeta.tv, или по телефона, то трябва да се получи код за достъп с SMS на 1676 или с обаждане на този номер, за гласуване по отделните категории.
И тази година за всички участници в гласуването са предвидени награди, които ще бъдат разпределени чрез жребий след концерта-спектакъл в НДК.

Този път телевизия “Планета” ще присъди и няколко специални награди, за които зрителско гласуване няма да има. Какви ще бъдат тези награди и кой ще ги получи ще стане ясно на 23 февруари по време на официалната церемония по връчването на годишните музикални награди на телевизия “Планета” за 2009 г., които сега ще бъдат раздадени за осми пореден път.

Елена МИХАЛЕВА