Любопитно
Инструменти
Шрифт

Милко Калайджиев грабна статуетката за „Песен на 2009“

Известният наш поп фолк певец Милко Калайджиев грабна статуетката в категорията „Песен на 2009“ на годишните музикални награди на телевизия „Планета“. Неговото парче „За да те забравя“, което се превърна в тотален хит, получи най-много гласове от почитателите на този жанр. Свиленградският славей взе отличието си на концерт-спектакъл на звездите на „Планета“, който се състоя на 23 февруари в зала 1 на НДК.

Статуетката му бе връчена от директора на телевизия „Планета“ Хари Янакиев. Конкуренти на мустакатия чаровник в раздела за „Песен на 2009“ бяха Анелия, Елена, Илиян, Преслава и дуетът Преслава и Константин. „Много съм щастлив, „Песен на годината“ за мен е най-голямата награда – сподели пред „Старият мост“ Милко Калайджиев. - Имах очаквания, надявах се да я получа, песента ми месеци наред не слиза от дискотеките. Това е третият ми приз, преди съм получавал награди за творчество и за дует.“ Известният нашенец бе номиниран и в категорията „Певец на 2009“ и според запознати съвсем малко не му е достигнало да спечели и това отличие.

На концерта в НДК бяха раздадени награди в 13 основни категории, както и 9 специални приза. Статуетките отличиха най-заслужилите изпълнители, автори и музикални произведения, допринесли за развитието на популярния жанр през 2009 година. Носителите им в 13-те основни раздела бяха определени чрез гласуване на феновете. В концерт-спектакъла взеха участие 20 от най-големите звезди на музикална компания „Пайнер“, сред които бе и Милко Калайджиев. В четвъртък пък той замина за Брюксел, където ще има концерти.

В ефира на телевизия „Планета“ вече се излъчва видеото на първата съвместна песен на известния наш поп фолк певец и Пепи Христозова. Дуетът е озаглавен „Сто години самота“ и бе очакван с нетърпение от почитателите на двамата изпълнители. Автори на музиката и текста са композиторът Иво Моллов и поетесата Мариета Ангелова. Клипът към парчето е заснет в „Планета Пайнер клуб“ в Димитровград.

Наскоро свиленградският славей бе специален гост на „Отчаяните съпруги“. Милко подари на чаровните водещи Вихра и Даниела уникален албум с избрани лично от него 16 най-добри балади. Пред камерите той показа и как се приготвя прочутото свиленградско малеби.

Елена МИХАЛЕВА