18
Чет, Юли
34 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Димитрина Георгиева от ПУИ „Стефан Василев“ бе определена за представителка на Хасковска област на летните олимпийски игри на „Спешъл Олимпикс“, които ще се проведат от 14 до 24 септември във Варшава. В четвъртък нейното име бе изтеглено на жребий, състоял се в Ресурсния център в Хасково. В него бяха включени 12 деца от помощни училища от Свиленград, Харманли и областния център.

Изискването към тях бе да са участвали в регионалните спортни игри на „Спешъл Олимпикс“ и да са били класирани на челните места. Според регламента за Варшава ще замине по един представител от областите в България. Изискването е те да са навършили 16 години. Димитрина ще премери сили по бадминтон. Тя участва редовно в съревнования на „Спешъл Олимпикс“ в България. Миналата година се е класирала на първо място отборно на надпреварата по народна топка.

Димитрина сега е в девети клас. Освен че е добра спортистка, тя се справя много добре и с ученето. Много се радвам, че ще участвам на игрите във Варшава, сподели свиленградчанката.

СМ