14
Нед, Юли
17 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Романът на Димитър Недков „33. Заплахата Дан Браун“ бе представен и в Свиленград. Презентацията се състоя в сряда в залата на ресторант „Романтика“. Очакваше се специално за случая тук да дойдат Иван Гранитски и акад. Антон Дончев. На Гранитски обаче му се наложило да пътува в чужбина, а Антон Дончев не присъства по здравословни причини.

Нашумелият роман, който хвърля ръкавицата към историци и масони, разкривайки, че не Орденът на Сион, а богомилите са истинските бащи на тамплиерите, бе презентиран от автора си Димитър Недков. Той бе представен от управителя на свиленградската болница д-р Димитър Ермов. В романа си Димитър Недков праща корените на масоните и тамплиерите в България. Според него нашумелият Дан Браун е на косъм от истината. Авторът каза, че сега само е загатнал нещата и обеща в следващата си книга да разкаже повече.

На срещата Недков обясни на присъстващите интересни неща за масонството и любезно отговори на всички зададени му въпроси. След това той раздаде и автографи.

Димитър Недков, който е изпълнителен директор на вестник „Стандарт“, изследва масонството години наред. Той самият е част от братството и е участвал във възстановяването на масонските ложи в България след демократичните промени през 1989 г. Член е на Международната академия на илюминатите в Рим.

СМ