Любопитно
Инструменти
Шрифт

Безплатно обучение в Италия и тригодишен договор извоюва на 15-ия фестивал на красотата фризьорката Венета Салабашева. Модел на коафьорката бе собственичката на комплекс „Романтика“ Дарина Паришева

Безпрецедентен успех постигна свиленградската фризьорка Венета Салабашева на 15-ия Италиански фестивал на красотата и прическата.

При много силна конкуренция нашенката бе избрана за главен асистент на световно известния стилист Саверио Палма. Венета бе наградена и с безплатно обучение в Италия на стойност 5 000 евро. Тя сключи първоначален 3-годишен договор да бъде главен асистент на виртуоза в професията Палма при всички негови прояви в България. На финала на конкурса модел на Салабашева бе собственичката на комплекс „Романтика“ Дарина Паришева.

Форумът се проведе от 25 до 28 март в Палата 2 на Международния панаир в Пловдив и по традиция бе организиран от Кристиан оф Рома груп.  Задължителното изискване към фризьорите в кастинга е да притежават квалификационна степен “майстор”, т. е. да имат поне 5 години стаж, да имат завършен курс по колористика и да владеят английски език на средно ниво.

Първоначално 60 фризьори от цялата страна се явиха на кастинга за попълване на модните групи на световноизвестните козметични компании “BES”, “Rolland” и “Alfaparf”. След първоначалния писмен изпит до следващия етап бяха допуснати 45. Във втория кръг модел на Венета бе Таня Караянева. След това на финала, до който бяха допуснати едва 20 стилисти, свиленградската фризьорка демонстрира уменията си върху косата на Дарина Паришева. На бляскавата сцена тя трябваше да се вмести в регламента и за 20 минути да направи подстрижка с визия. Венета се справи перфектно и двете с Дарина заслужиха аплодисментите на многобройната публика. „Много съм щастлива, вълнувах се на кастинга, работя с  Кристиан оф Рома груп вече 6 години и за мен беше голяма отговорност да се представя достойно – сподели Салабашева пред „Старият мост“. - Щастлива съм, че попаднах при  „BES“ и нейния ръководител Саверио Палма, когото наричат „човека с двете ножици“.  Още в Пловдив той се занимава с нас 2 часа и лично ни изведе на сцената за шоутата, в които участвахме.“

Салонът на 33-годишната Венета Салабашева се намира в комплекс „Романтика“. Първоначално нашенката се е занимавала в маникюр, след като е завършила професионални курсове в Пловдив и Италия. Преди 6 години започнала с фризьорство, завършила е школата на „Краси стил“ в Хасково, практикувала е в Италия и Франция.

Стефка КОЛЕВА