30
Чет, Май
17 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Ямболска бригада по спешност извикана да реди наново плочките

Строители от общинското предприятие за благоустрояване и озеленяване бяха натирени от  кметската управа след безуспешен опит да наредят тротоарните плочки пред новоизградената стъклена сграда в центъра на Свиленград.

Повече от седмица местните „майстори“ полагаха настилката, която накрая се оказа а ла дунавски вълни и с обратен наклон. Гледахме и се чудим кой ги изпрати тези да правят нов тротоар на пъпа на града, възмущават се очевидци от съседните офиси и заведения. Едно че по цял ден се подпираха на лопатите, но и майсторлъкът им хич го няма, коментират те. Ако не бяха ги напъдили, голям смях щеше да падне накрая, бъзикат се зевзеци.

Извиканата по спешност специализирана ямболска бригада се наложи да започне работата от „А“ и „Б“. След като подравниха наново терена, гастролиращите майстори положиха и нов вид тротоарни плочки – тип „Двойно Т“. Сега наистина настилката изглежда добре, но защо трябваше да се губи време и да се хвърлят народни пари на вятъра, тюхкат се кибици наоколо.

Друг е въпросът, че тротоарите по цялата главна улица са като циганско бакърче – с различни по форма и цвят плочки. Впрочем, каквото вертикалното, такова и хоризонталното строителство – пълна еклектика.