Любопитно
Инструменти
Шрифт

Бившият капитан на националния волейболен отбор на България Пламен Константинов бе единственият пътник, който проби блокадата по време на проведената в сряда спецакция „Граница“ на ГКПП Капитан Андреево. Звездата пресече пеш пункта от Турция за България, мъкнейки със себе си куфар.

Баш в разгара на акцията известният спортист бе на трета бариера, където го чакаше кола, за да го придвижи до София. Представители на „Старият мост“ първи посрещнаха именития ни волейболист, който бе любезен да направи първо изявление на родна територия. Изгубих си паспорта и изпуснах полета за София, разказа именитият ни спортист. Така се наложило да пътува с такси до Капъкуле, тъй като трябвало спешно да се прибере в столицата.

Същия ден Пламен Константинов бе представен като нов старши треньор на турския вицешампион Зиратбанк /Анкара/. „Договорът ме устройва, получих оферта от един силен отбор и много се радвам, приех без колебание - каза бившият капитан на нашите национали. - Не съм притеснен, че за първа година ще съм треньор. Надявам се моят първи опит да е много успешен и да изградя един страхотен екип, с който да постигнем много успехи. Смятам, че комуникацията между мен и играчите в отбора ще е много добра, тъй като и аз до скоро бях състезател. В Турция има 5-6 много добри отбори и за мен ще е страхотно предизвикателство да се включим в първенството със Зиратбанк.” Константинов е убедил чужденците Петер Палатеник и Гендарс Целитанс да останат в тима и през новия сезон, а освен това в отбора е бил привлечен един от най-добрите разпределители в света – германецът Зимон Тишер. Ще се борим да се представим отлично в шампионата на Турция и в турнира за Купата на CEV, каза още Пламен Константинов.

Елена МИХАЛЕВА