28
Вт, Май
17 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Родни фенове на поп фолка бъркат свиленградската звезда Милко Калайджиев с гениалния изобретател Никола Тесла. Когато нашенците видели сръбска банкнота с лика на Тесла, ахнали от почуда: „Явно Батко е толкова известен, че са го сложили и на комшийските пари!“

Сравнение между двамата правят и в някои български сайтове, като коментарите натежават в полза на учудващата прилика между двамата. Само свиленградчани, които познават отблизо Милко, не допускат подобна заблуда.

Свиленградският певец обаче може само да се ласкае от това, че го бъркат с гения. Роденият в Сърбия през 1856 г. Никола Тесла е най-продуктивният изобретател на ХХ век, с над 700 световни патента. Най-голямото откритие на Тесла е променливият ток. Той разработва радиочестотните електромагнитни вълни и въпреки твърденията, направени от Маркони, именно Тесла развива идеята за радиото такава, каквато я познаваме днес. Работейки с радиовълните, той създава Тесла-бобината, чрез която се генерира тази форма на енергия и се получава информация.

Преди месец телевизия „Планета“ промотира новото творение на Милко “Ако те видят Златките”, което изобилства с млади дами по бански костюми. В първия ден на кастинга за модели, които да се снимат в клипа, желаещите да участват са били повече от 600. Във видеото много чар и сексапил демонстрира и носителката на наградата “Кралица на красотата 2009″ Таня Танева.

СМ