27
Вт, Фев
26 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Десетокласничката от ПУИ „Стефан Василев“ Димитрина Георгиева завоюва два бронзови медала на Европейските летни игри на „Спешъл Олимпикс“ във Варшава. Нашето момиче премери сили в надпреварата по бадминтон и спечели отличията в индивидуалното съревнование и по двойки.

В летните игри, които се проведоха от 14 до 24 септември, участваха представители на всички европейски страни – Македония, Сърбия, Германия, Русия, Казахстан и др. В индивидуалната надпревара Димитрина имаше за съперници участници от Казахстан и Русия. На двойки пък неин партньор бе Цветомир Петров от Видин. В спора за третото място двамата се наложиха над друга българска двойка. Радвам се, че спечелих медали и съм много доволна от участието си на европейските игри, сподели Димитрина. А най-хубавото е, че се запознах с доста мои връстници, с които станахме приятели, допълни тя. Димитрина е изключително доволна от престоя си във Варшава. Организацията беше много добра, имаше две момичета, които бяха наши водачки и с тях ходихме на дискотека, похвали се бронзовата медалистка. Разноските  на участниците в игрите са били поети от „Спешъл Олимпикс“.

Димитрина Георгиева бе определена за представителка на Хасковска област на Европейските летни игри „Спешъл Олимпикс“ чрез жребий, състоял се през февруари в Ресурсния център в Хасково, за което „Старият мост“ писа. В него бяха включени 12 деца от помощни училища от Свиленград, Харманли и областния център.

Димитрина участва редовно в съревнования на „Спешъл Олимпикс“ в България. Миналата година се е класирала на първо място отборно на надпреварата по народна топка. Мои колеги от Хасково я харесаха и искат да я тренират, затова ще се срещнат и ще разговарят с нея, каза Ана Колева, учителка по физическо възпитание, която работи с Димитрина. Харесвам спорта и искам да продължавам да се развивам в тази насока, сподели пък Димитрина. Освен че е добра спортистка, тя се справя и много добре с учението.

Елена МИХАЛЕВА