04
Пон, Мар
30 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

kolichka65-годишният Господин Дичев от Стара Загора е тръгнал с миниатюрно камионче за Италия. Във вторник жителят на Града на липите бе на ГКПП Капитан Петко войвода на път за Гърция. МПС-то му е италианско, марка „Piaggio“. Движи се на три колела, а в кабинката има място само за шофьора.

Резервоарът на возилото побира едва 10 литра бензин. Превозното средство е изключително икономично – гори по литър на 100 км. От 6 години го имам и съм доволен, не ме е оставило на пътя, каза Господин Дичев. Той бил заварчик и отивал в Италия, където работел във фирма за вторични суровини. Тук получавам 115 лв. пенсия, за какво по-напред да ги харча, а в Италия си изкарвам по 50 евро на ден, разказа пътникът. 

Скоро след като премина през тукашния пункт, заварчикът се върна отново на ГКПП Капитан Петко войвода. Гръцките гранични служители не го пуснали да влезе в южната ни съседка. Може би помислиха, че ще оставам да работя там, каза Господин. Сега ще чакам да застъпи следващата смяна и ще пробвам пак, добави той.

Елена МИХАЛЕВА