19
Пет, Апр
28 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

danceСамоукият танцьор на попинг Петьо Станков продължава напред в „България търси талант“. Нашенецът се яви на кастинг в началото на януари, а тази седмица научи, че е одобрен.

Талантът му се открои сред хиляди кандидати, сред които имаше акробати, певци, комици, илюзионисти и др. „За втори път се пробвам в надпреварата. Знаех какво предстои и не бях притеснен, което бе в мой плюс. Все още не съм наясно с подробностите, за повече информация  ще ми се обадят другата седмица. На голямата сцена се качвам в средата на февруари, а предаването започва напролет“, сподели свиленградчанинът.

За Петьо Станков „Старият мост“ писа наскоро. Той се занимава с попинг танци отпреди 5 години. Запалил се от идола си Метин Енимехмедов, който участва във формата „Танцувай с мен“ в „Шоуто на Слави“. Оттогава не спирам да гледам клипове в Интернет и да се уча, сподели той. Интересното е, че движенията във всеки един танц на Петьо са измислени на момента, както било и на кастинга на „България търси талант“. Имах някакъв замисъл, но повечето бе импровизация, уточни той. Освен с попинг свиленградчанинът от малък се занимава и с рисуване, като напоследък предпочита да твори със спрейове или графитен молив. От две години пък има и още една страст – правенето на музика с уста (бийтбокс). Ако премина и втория етап на кастинга, за следващия може да комбинирам рисуването или бийтбокса с танците, сподели за идеите си Петьо. Представя ли се добре, имам шансове и за финала, убеден е той. Междувременно почитателите му растат ежедневно. Около 80 хиляди  са гледали неговите клипове в Интернет платформата „YouTube“.

Диляна ЦВЕТКОВА