22
Пон, Юли
41 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Един връстник на демокрацията има в Свиленград засега. След публикацията в миналия брой на „Старият мост“, че Информационното бюро на Европейския парламент в България търси набори на демократичните промени, в редакцията дойде Елена Любенова. Жената обясни, че синът й Иван е роден точно на 10 ноември 1989 г.

Семейството на Иван е от Свиленград. Навремето обаче майка му предпочела да го роди в София. Тукашният връстник на демокрацията е завършил ПГССИ „Христо Ботев“, специалност „Лозаро-винарство“, през 2007 г. Няколко месеца е работил в „Катаржина естейт“. В момента е безработен.

Хобито на Иван е фитнесът. Преди се е занимавал и с футбол. Бил е десен бек в юношеския отбор на Свиленград, но по-късно се отказал от този спорт. Обича риболова и почти всеки ден хвърля въдици в Марица. В чужбина не е пътувал, освен до близките Гърция и Турция.

Както „Старият мост“ писа, представителството на ЕП в България търси момичета и момчета, за предпочитане родени на 9 или 10 ноември 1989 г., или през ноември 1989 г. Няма никакви ограничения относно тяхното образование или професия. Младежите с интересни житейски истории, подбрани от Информационното бюро на ЕП, ще бъдат изпратени в Брюксел и ще се включат в големите общоевропейски тържества на 11 ноември 2009 г., когато ще се отбележи 20-годишнината от падането на Желязната завеса. Желаещите да се кандидатират за връстници на демокрацията могат да се обадят в редакцията на „Старият мост“ за допълнителна информация.

СМ