23
Вт, Юли
35 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

С оригинален подарък за Коледа бе изненадан свиленградският бизнесмен Павлин Паришев – Парко. За празника той получи... лъвица. Необикновеният дар бе направен от приятеля на Паришев – предприемача Людмил Петков. „Лъвът е цар на животните, приляга му на Парко“, мотивирал се Людмил. Той, без предварително да каже и дума за готвената изненада, завел  животното в комплекс „Романтика“. Всички в заведението, и най-вече семейство Паришеви, останали смаяни.

Лъвицата се казва Никол и в момента е на 4 месеца. Сега се храни дневно с по около половин килограм месо, а иначе лъвовете изяждат храна, равна на 4 на сто от теглото им, обясни собственикът й. Никол има паспорт,поставени са й всички ваксини. Парко се е свързал за консултации по отглеждането й с ветеринар от Зоологическата градина в София.

Вероятно Никол ще стане основател на първия зоокът в Свиленград. „Имам идея да направим такова съоръжение в северния край на градския парк и да набавим и други животни – сподели Паришев пред „Старият мост“. - Вече говорих с кмета Манолов и имам подкрепата му. Сигурен съм, че децата много ще се радват.“

СМ