18
Съб, Сеп
17 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Петкратните танцови шампиони се врекоха във вечна вярност в Пловдив

Пищна и стилна сватба вдигнаха в Пловдив петкратните танцови шампиони Виктор Алеков и Василена Шопова. Двамата се врекоха във вечна вярност в Пловдив на 12 юни т. г. Венчавката се състоя в църквата "Св. Николай Чудотворец", а сватбеното тържество – в „Тримонциум“.

Виктор е от Любимец, Василена – от Пловдив. Събира ги танцовото изкуство, когато все още са тийнейджъри. Заслугата за това е на Кремена Антонова – майката на Василена, шеф на Федерацията по спортни и танцови дисциплини.

Именно в репетиционната зала се ражда и тяхната любов. През 2019 г. те се сгодиха, за което Виктор съобщи пред „Старият мост“ /впрочем, вестникът пръв популяризира успехите му още като млад танцьор в тукашния клуб „Меджик“/ . А като танцова двойка постигнаха множество успехи, носители са на европейски и световни титли, златни медали от олимпиади, спартакиади, фестивали и други танцови формати. Финалисти са в шоуто „България търси талант“.

Преди 5 години двамата прекратиха състезателната си дейност, но продължиха да се занимават с танцовото изкуство вече като треньори и хореографи в спортен клуб „Ера“.

Създадоха и собствена агенция за сватби и събития „ViVa , така че сами подготвиха всеки детайл от своето тържество.