26
Пон, Сеп
26 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Пред Александър Кадиев и Десислава Стоянова свиленградчанинът разкри, че на престъпулката си хванал най-напред фотоапаратът

С пространствено интервю в предаването „Преди обед“ по националната телевизия Btv фоторепортерът Христо Русев отбеляза 14 години от професионалния си път. Със своите 28 години той е един от най-младите фоторепортери в България. Израства в Свиленград, където прави първите си стъпки в професията, а именно в редакцията на „Старият мост“.

В интервюто си пред Александър Кадиев и Десислава Стоянова Христо разказва много интересни неща от живота си, който се оказва е белязан от доста „случайности“, подсказващи обаче, че не случайно той се е превърнал в едни от най-добрите фоторепортери, при това на такава крехка възраст. Оказва се, че още на една годинка свиленградчанинът е избрал професията си, като на престъпулката е хванал не какво да е, а фотоапаратът. Първия си такъв пък купува с паричката от новогодишната баница, вложена от баща му в тотофиш, който е печеливш. С апаратът Русев успява да документира една от най-трагичните в новата история на България събития – наводненията през 2012 г. Оттогава досега той не е спирал да снима.

Ето и цялото интервю в „Преди обед“:

https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/za-strastta-da-badesh-na-goreshtata-linija.html

Екипът на „Старият мост“ пожелава на Христо Русев да не престава с творческите си успехи. Ице, така, както фотографията за теб е изкуство и начин да пресъздадеш мислите си, така нека и животът бъде за теб един филм, в който ти играеш главната роля и правиш и най-смелите мечти реалност!