26
Пон, Сеп
26 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Известният режисьор от Свиленград Николай Скерлев се венча за избраницата си Веселина Узунова, научи „Старият мост“. Двамата влюбени се врекоха един на друг на 12 януари в храм „Светите Архангели“ в Хасково. Тържеството пък бе в ресторант „Алафрангите“. Кумове на младото семейство станаха един от пионерите в звукозаписа в България и колега на Ники от фирма „Пайнер“ – Ленко Драганов, и съпругата му Росимира.

Пред „Старият мост“ Николай Скерлев сподели, че сватбата е била в тесен семеен кръг. На наш въпрос как се реши да се ожени за избраницата си след дълги години ергенлък, режисьорът бе категоричен, че тя е жената на живота му. След една година перфектна връзка, решихме, че е време да продължим живота си като семейство, сподели той. Николай е баща от предишна своя връзка. Засега не чака дете от избраницата си, но щели да се радват, ако ги споходи това щастие.

Николай Скерлев е роден през 1964 г. в Свиленград. До 12 клас е учил в родния град, след което е приет в Българската държавна консерватория към естрадния отдел с ударни инструменти. Започва да работи с различни групи в България и чужбина. Печели конкурс и се присъединява към музикална група към завод „Кремиковци“ с художествен ръководител Тончо Русев. Тогава има възможността да работи с имена като Маргарита Хранова, Йорданка Христова, Георги Христов, Петя Буюклиева, дори с Лили Иванова е имал 2 концерта. Освен музикант от малък е и фотограф. В едната ръка държах палките на барабана, а в другата – апаратът, разказва той пред „Старият мост“. Един ден това, което му било хоби - снимането, става негова професия. През 1996 г. се запознава с Митко Димитров, управителя на фирма „Пайнер“. Тогава все още е музикант. „Предложи ми да поработя пробно при него няколко месеца и се съгласих. Направих първите вътрешни клипове тогава, т. е. продукт на самата фирма. До този момент от „Пайнер“ поръчваха клиповете си на външни режисьори. Митко остана много доволен от работата ми. По това време обаче аз все още имах сериозна кариера на музикант и нямах намерение да се отказвам“, спомня си Николай Скерлев. През 1999 г. започва постоянно към „Пайнер“, като вече 23 години прави клиповете на известните изпълнители в музикалната компания.

Веселина Узунова е родена в Хасково, завършила е езиковата гимназия „Асен Златаров“, Югозападен университет – Благоевград, специалност „Международни отношения“ и магистратура специалност „Национална сигурност и отбрана“ във Военна академия „Г. С. Раковски“. През 2015 г. защитава в Института за исторически изследвания към БАН докторат на тема „Американо-иранските отношения между две кризи – национализацията на петрола и кризата със заложниците (1951-1979)“. Главен уредник е в РИМ-Хасково. Автор на две книги – „САЩ и Иран - партньорство и противопоставяне в Студената война“ и „Неразказаните истории на хасковските търговци и индустриалци“. Изследванията и научните й интереси са в областта на съвременната близкоизточна политика.

Мили приятели, „Старият мост“ Ви пожелава благословен семеен живот! Нека здравето, щастието и любовта са ваши вечни спътници. Заедно преминете всички трудности по трънливия път на живота и сбъднете всичките си мечти. Вече направихте първата крачка, успех по-нататък!

СМ