06
Пет, Дек
8 Нови статии

Дванадесетокласничките от свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“ Стефани Костадинова и Лиляна Демирева са сред 12-те ученици от страната, класирани за втория етап на националния литературен конкурс „Млад писател – Коледа 2019“. Той ще се проведе на 13.12.2019 г. в София.

Извънредно заседание на ОбС-Свиленград се проведе на 5 декември. Дневният ред се състоя само от една точка: „Приемане на декларация във връзка с решаване на проблема със задръстванията и километричните опашки от тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Марица” в участъка от град Свиленград до ГКПП „Капитан Андреево“, в посока от Република България към Република Турция“. Докладната записка е внесена от председателя на ГЕРБ-Свиленград д-р Мариан Кръстев. На заседанието на местния парламент присъстваха 17 общински съветници – 14 от ГЕРБ и 3 от БСП, като всички единодушно подкрепиха декларацията.

Инициативата е на международната организация „Раунд тейбъл“

Коледни подаръци от свои връстници от Германия получиха потребителите на Дневен център за деца с увреждания „Надежда“ и Център за настаняване от семеен тип в Свиленград. Инициативата е на международната организация „Round table“ (кръгла маса), която има представителство и в България. Неин член е и Трифон Василев, който е родом от Свиленград. Той заедно с общинския съветник от ГЕРБ Георги Еленков организирали нещата децата от двата Центъра да бъдат включени в Коледната инициатива.

Някои от личните лекари в Свиленград и Любимец въобще не получиха от ампулите. Няма да има повече доставки

Безплатните ваксини за пенсионерите пристигнаха. Личните лекари обаче са получили в пъти по-малко от заявените количества, показа справка на „Старият мост“. Общо доставените дози в Свиленград са 330. В Любимец, която е община близо три пъти по-малка по население от Свиленградската, лекарите са получили 300 дози.

Свиленградчанинът Петър Шидеров се оплака в редакцията на в. „Старият мост“ заради наложена му глоба за неправилно паркиране. Според него санкцията е неправомерна, тъй като бил спрял микробусът си на обозначено за това място.

Свиленградчанката Златимира Костадинова влезе в ТОП 10 на конкурса за красота „Мис България 2019“. Нашето момиче се класира в челната десетка с перфектните си мерки - 95/ 60/ 93; 50 кг и 1,74 см; красивото си излъчване и високия си интелект.