18
Пет, Ян
11 Нови статии

2035 лв. събраха граждани. От ГЕРБ платиха осигуровките и поеха изхранването на семейството

2035 лв. събраха само за седмица благородни свиленградчани за операция на тежко пострадалия от глутница кучета по Коледа 61-годишен Димитър Топалов от тукашния квартал Гарата.

Операцията вече е извършена от д-р Петков в Хасково и Топалов е транспортиран от областния град и си е вече вкъщи. Човекът беше повален от псетата и счупил крака си на три места. Две седмици лежа у дома с адски болки. Още на 7 януари след първата публикация на „Старият мост“ от ГЕРБ – Свиленград в лицето на д-р Мариян Кръстев, председател на общинската организация и Мартин Айвазов, общински съветник, веднага са посетили дома на мъжа и видели в каква нищета живее семейството.

 Цигари без бандерол иззеха икономическите полицаи от РУ Свиленград, съобщиха от МВР. В четвъртък около 19,30 часа в близост до с. Капитан Андреево служителите са спрели за проверка лек автомобил Ситроен.

Според анкета в социалната мрежа „Фейсбук“ Светещ билборд на входа на Свиленград трябва да бъде незабавно преместен

Дирекция „Социално подпомагане“ в Свиленград вече приема заявления за издаване на безплатни електронни винетки на хора с увреждания, съобщи директорът на структурата Росица Христова. До края на миналата година молби не се приемаха, защото наредбата, по която се отпускат винетките, не беше обнародвана.

 От миналата седмица се е засилила грипната заболеваемост и заболеваемостта от остри респираторни заболявания в Свиленградско, но все още данните не сочат епидемия. Това заяви тукашният представител на РЗИ д-р Велина Мавродиева.

Д-р Кирил Генов започва работа в Германия Популярният и търсен медик в Свиленград д-р Кирил Генов вече ще работи като личен лекар в Германия. От средата на януари т. г. той се мести в немската провинция Заксен-Анхалт, в която, впрочем, се намират побратимената ни община Веферлинген и големи центрове като Магдебург, Волфсбург и др.

 2000 лв. са необходими за операция на 61-годишния Димитър Топалов. След публикация на „Старият мост“ „Социални грижи“, бизнесмени, граждани предложиха помощ

Десетки свиленградчани се активизираха да събират пари за операцията на тежко пострадалия от нападение на глутница кучета 61-годишен Димитър Топалов от кв. Гарата. Това стана след като „Старият мост“ публикува информация за жестокия инцидент. Инициативата поде Галя Динева от Свиленград, която написа в социалните мрежи: Скъпи съграждани,има поставени кутии за дарения относно операцията на Димитър Топалов от кв.Гарата! Той бе нахапан зверски от кучета по Коледа, вследствие на което кракът му е счупен на три места! В момента е обездвижен в дома си поради невъзможност да заплати сумата за операцията! Има поставени кутии на Нонстоп Спайдър, в магазин Жанет, магазин Бурденис (срещу поликлиниката), в хотел Сахара ,в кв.Гарата -магазина на Жана и на Шинка ! Лошото в случая, освен всичко друго е, че няма никакво време! Защото кракът ще зарасне накриво! Благодарим на всички,които ще вземат и взеха присърце тази инициатива!

Необходимо е да се съберат около 2000 лева за операция на крака на Топалов, който е счупен на три места. Мъжът от около 2 седмици лежи у дома си в адски болки. Ако не бъде опериран крайникът навреме – до 20-25 януари, Димитър ще остане инвалид за цял живот. Семейството живее в крайна нищета. Доходите им на месец са около 460 лева – 318 лева пенсия на бащата, който е бивш железничар, и 150-те лева, които получава Димитър за поддържането на кварталния парк. Пострадалият няма здравни осигуровки за последните три години, тъй като бил на граждански договор с общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“. Той е и с леки психични отклонения. Баба Мария е без нито един ден трудов стаж, поради което не получава пенсия. Ако не е брат ми, който всеки месец ни помага с храна, щяхме да сме умрели от глад досега, споделя възрастната жена. По думите й от средата на всеки месец се налагало дори хляба си да записват на вересия в магазина. Като си купели лекарства и изплатят борчовете си пак оставали без пари.

„Старият мост“ потърси за съдействие и директора на Дирекция „Социално подпомагане“ Росица Христова, която реагира веднага. Тя заяви, че на Димитър Топалов ще бъде отпусната еднократна помощ от 375 лева. И не само това – щом се съберат средства, от службата като институция ще внесат осигуровките. Социалните работници щели да осигурят и безплатно транспортирането на Топалов до Хасково, където да се извърши операцията. Вече е говорено и с д-р Петков от Окръжната болница, който може да извърши операцията, съобщи Христова. Д-р Петков от Хасково трябвало да остойности цялата процедура, но се знае, че операцията струва около 2050 лв, отделно 1260 лв. са необходими за консумативи – импланти, пирони и др.. Внесат ли се навреме осигуровките за 3 години назад в размер на 714 лв. ще се плаща само за консумативите. Според ортопеда д-р Петров, прегледал пациента, необходимо е операцията на крака му да стане в най-скоро време, максимум 20-25 дена от счупването. Бизнесмени от района, граждани, социални работници са посетили дома на пострадалия и са предложили помощта си. СМ