25
Пет, Май
11 Нови статии

Абитуриентите от СУ „Д-р Петър Берон“ в благотворителна кампания „С тениски на бала“

Абитуриентите от СУ „Д-р Петър Берон“ и ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград дефилираха за последен път като ученици в традиционното празнично шествие за 24 май днес.

На 26 май 2018 година по покана на Делегацията на ЕС в Турция и Посолството на Република България в Анкара, в рамките на културния диалог ЕС-Турция и на трансграничното сътрудничество, както и като част от мероприятията в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, предстои посещение в Свиленград на посланиците на държавите-членове на ЕС и на техните съпруги.

Полицаите са намерили в дома му 9 мобилни телефона, таблет, лаптоп, антена и GSM усилвател

Заради смущаващо сигнала на мобилните оператори устройство, тукашните полицаи са извършили проверка в частен дом в Свиленград. След получен сигнал от Комисията по регулиране на съобщенията е проверено жилище на улица „Македония“, обитавано от 35-годишен жител на шуменското село Тъкач.

 Казината изсмукват работната ръка

Много сериозен недостиг на кадри изпитват фирмите в Свиленград. Дефицит на персонал има във всички сфери на дейност, с изключени на казината.

Носителите на званията Учител и Ученик на годината излъчи ОбА-Свиленград за празника на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. Наградите бяха връчени на официален коктейл в р-т „Марица“ в навечерието на празника.

 Впечатлена съм от новото ръководство на ГЕРБ в общината

В Свиленград видях много усмихнати, удовлетворени от живота хора, това сподели евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, след посещението си в Свиленград в събота. Тя бе придружавана от народния представител от ГЕРБ д-р Георги Станков.