17
Пон, Ян
17 Нови статии

Петима ученици са дали положителни проби за Ковид през изминалото денонощие. За това информират от Регионалната здравна инспекция. Децата са от Хасково и Димитровград. Освен тях са се заразили и две учителки от хасковската езикова гимназия и професионалната гимназия по дървообработване и строителство в областния град.

Сред новозаболелите е и абитуриент от ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград

Само за една седмица (от 8-и до 14-и януари) 113 души от община Свиленград и 34 от Любимец са дали положителни проби за коронавирус, информират от Регионалната здравна инспекция. Впрочем, оттам преди няколко дни на пресконференция заявиха, че от началото на пандемията в момента се отчита най-сериозния ръст на заболеваемостта в Хасковска област, като именно в Свиленград и Любимец тя е най-висока. На картата вече сме в тъмночервената зона.

За 17-а поредна година Община Свиленград, НЧ „Просвета 1870“ и Съюзът на българските писатели организират националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка“. В него могат да участват творци, които на членуват в Съюза на българските писатели, подчертават инициаторите. Те ще бъдат разделени в две възрастови групи – от 12 до 18 г. и над 18 г., като могат да представят до три свои произведения.

На 16 години лишаване от свобода и 200 000 лева глоба бе осъден турски трафикант. С.Й. е обвинен в това, че на 14 април 2019 г. през ГКПП Капитан Андреево в съучастие с Н.А., като съизвършители и при посредствено извършителство чрез С.Р. с управлявания от него товарен автомобил – влекач и полуремарке, без надлежно разрешително пренесли през границата на страната от Турция в България хероин с общо нетно тегло 286.940 килограма.

Община Свиленград продължава набирането на кандидати за изграждане на жилища при облекчени условия. Това е новият модел на така наречените социални жилища, при който се учредява право на строеж без търг или конкурс, а еднофамилните жилища трябва да се изградят до 5 години.

117 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Лицата са от всички общини без Ивайловград.

Жена, преоблечена изцяло в черно, от няколко дни стряска жителите и най-вече децата в Свиленград. За това сигнализират в социалната мрежа Фейсбук. „Монахинята“, както я наричат мнозина, се разхождала по улиците из целия град, криела се по входовете на блоковете, тропала и по вратите на къщите, за да търси подслон, като след отказ тя продължавала да безпокои живеещите там.