19
Сря, Сеп
13 Нови статии

В Свиленград приходната агенция обяви на търг товарен автомобил с ремарке

Три лозови масива в Любимец продават публичните изпълнители от НАП. Насажденията се намират в местността „Чанлъка“. Поддържани са, обработват се и към момента. Най-големият от тях е близо 28 декара. Има достъп чрез полски път и се намира на 2700 метра от населено място. Първоначалната му цена е 40 000 лева.

Курбанът – 3,50 лв., памук-шекерът – 2 лв

 С концерт на Володя Стоянов и танцовите състави към ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Д-р Петър Берон“ бе открит панаирът в Свиленград днес. Програмата започна в 18:30 ч. в парк „Младежки“ . Традиционният събор ще продължи до 23 септември.

ОУ „Иван Вазов“ се включи в кампанията „Подари надежда вместо цвете“ в първия учебен ден

С много трепет и вълнение премина първият учебен ден за учениците в региона. Най-нетърпеливи да влязат в класните стаи бяха първолаците. Тази година 279 първокласници прекрачиха прага на школата в общините Свиленград и Любимец.

14 септември - Кръстовден, е професионален празник на българската противопожарна служба. Отбелязва се годишнината от първия пожарникарски събор през 1905 г., когато на практика се поставя началото на организираното пожарно дело у нас.

Българското училище се нуждае най-много от разбиране

Мариян Боянов е роден на 30 август 1979 г. в Хасково. Средното си образование завършва в ЕСПУ „Желязко Терпешев“ в Любимец. Завършил е ПУ „Паисий Хилендарски“ със специалност „Биология и химия“. От 2007 г. работи в системата на образованието, като учител в ОУ „Хр. Ботев“ - Левка, а по-късно и като директор на същото училище. От 2012 г. след спечелен конкурс поема управлението на най-голямото училище в общината - СУ „Д-р Петър Берон“:

На 15 септември официално ще бъде открита новата сграда на читалище „Просвета“ в църквата „Св. Георги“ в турския град

Вицепрезидентът на България Илияна Йотова се включи в празненствата по повод 10-годишнината от създаване на читалище „Просвета“ към църквата „Св. Георги“ в Одрин, което е първото извън пределите на страната ни. Тържествата започнаха на 14 септември с концерт в НЧ „Просвета 1870“ в Свиленград, на който присъства и председателят на Съюза на народните читалища проф. д-р Стоян Денчев, по чието предложение е създадено читалището ни в Одрин.

Обвинение срещу швейцарски гражданин за тероризъм и контрабанда на оръжие през ГКПП Капитан Андреево повдигна Специализираната прокуратура.