01
Чет, Дек
19 Нови статии

Община Свиленград ще кандидатства с проектно предложение по процедура „Грижа в дома” по Програма за развитие на човешките ресурси 2021-2027. Това одобри на редовното си заседание за ноември Общински съвет – Свиленград, във връзка с обявен прием на проектни предложения по процедурата.

830 заявления за отпускане на помощ за отопление са постъпили в община Свиленград, 181 са получили отказ. В Любимец заявленията са 632, от които 84 са с отказ. Това са окончателните данни след приключване на приема на документи, съобщи Сийка Гелева, директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Хасково.

Родители инициираха подписка „Не на агресията!“ в защита на учителите от ДГ „Радост“ в Свиленград. Решението е взето по време на Обществения съвет към детското учебно заведение. Бланки вече се разпространяват на много места в Свиленград и околностите му.

Правителството ще подкрепи около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв. С нея държавата ще подпомогне хора и семейства от нови рискови групи, които до момента не са получавали средства за отопление, но се нуждаят от такава подкрепа. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров на брифинг след днешното заседание на Министерския съвет.

Окръжeн съд-Хасково отказа екстрадацията на турския полковник Мустафа Гьокташ, поискана от съдебните власти на Турция по обвинение за поръчване на убийството на университетския преподавтел и писател Неджип Хаблемитоглу на 18.12.2002 година и „членуване в организация, образувана за извършване на престъпление”.

Пожарите в комини са втората най-честа причина за инциденти през зимата след неправилно боравене с отоплителен уред Да почистим комините си преди отоплителни сезон, апелират от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Свиленград. Нещата са наистина сериозни и трябва да се обърне голямо внимание на тях, подчерта началникът на тукашната Пожарна Ивелин Тонев. Той съветва и да проверим дали връзките на предпазителите на ел. таблата на жилищата ни са добре стегнати, тъй като мнозина вече се греят на ток.