04
Пон, Юли
24 Нови статии

Одобрено е изграждането на първите две социални жилища в Свиленград. На последната си сесия Общинският съвет даде разрешение за право на строеж на две семейства, които ще си построят собствени жилища на предоставен от общината урегулиран имот на ул. "Граничар".

През последния месец 69 души в община Свиленград са постъпили на работа. Регистрираните безработни са 480, като 49 от тях са на възраст до 29 г.

Ретроспективен преглед на творчеството на именитата българска режисьорка Бинка Желязкова /1923-2011/ ще бъде направен на Филмовия фестивал в Ла Рошел, Франция.

Най-добре представилият се седмокласник на матурите е Таня Демиреваа

В края я на поредната трудна учебната година за българското образование Първо иновативно основно училище „Иван Вазов“ в Свиленград направи своята равносметка на успехите и постиженията си.

2 клинични лаборанти от МБАЛ – Свиленград, 2 медицински сестри и 1 санитарка от МБАЛ – Харманли са сред заразените с Ковид-19 в Хасковска област за периода 26 юни – 3 юли, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Община Свиленград участва във форум на организацията Инициатива за готовност и превенция при бедствия за Югоизточна Европа (DPPI SEE), който се проведе в Анталия, Република Турция.

Инвестицията в новия център на "Медикус Алфа" е 1,5 млн. лева. Осигурява изключителен комфорт за пациенти с наднормено тегло

Първият в света апарат за ядрено-магнитен резонанс с най-големия работен отвор от 80 см, осигуряващ изключителен комфорт на пациенти с наднормено тегло и клаустрофобия. Единствен в света ЯМР с възможност за белодробна диагностика с най-висока резолюция. Най-тихият апарат, работещ с пъти по-ниско шумово ниво, от ползваните досега.