14
Сря, Ное
17 Нови статии

107 семейства от общините Свиленград и Любимец ще останат без детски помощи заради отсъствието на отрочетата си от училище или детска градина, съобщи директорът на тукашната Дирекция „Социално подпомагане“ Росица Христова. Прагът от 5 неизвинени отсъствия са преминали 61 деца от Любимец и 55 от Свиленград. Загубените помощи са само за месец октомври.

 Кьор - кютук пиян любимчанин спипаха на 13-и т.м. пътните полицаи зад волана. 50-годишният Румен З. пътувал с реното си по стария път между Свиленград и Любимец, когато катаджии го спрели за проверка.

Тихомира Колева мечтае за малко ателие, в кето да предлага собствено изкуство

Тихомира Колева е от Свиленград, но от 17 години живее в София. Първото й образование е по специалността „Мениджмънт, търговия и маркетинг“, след това - „Бизнес икономика“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” . Но голямата й любов и страст е последното - професионална квалификация по професия „Хлебар – сладкар“, специалност „Производство на сладкарски изделия“. Завършила е Pastry Academy, където бе поканена за лектор, а впоследствие – и записала много други курсове. на захарни цветя.

Таня и Недялко Козалиеви, създатели на кръжока „Киндер Кодер“: Предлагаме на децата възможност да се запознаят с програмирането по лесен и забавен начин

Кръжокът по програмиране в Свиленград „Киндер Кодер“ се пребори за правото да създаде клуб по роботика след успешното участие в конкурса по програма „Роботика за България“. В надпреварата се включиха 72 учители от 36 училища в цялата страна. Одобрените кандидати получават подкрепата да изградят отбор по роботика. Предоставя им се специализирано онлайн обучение и онлайн за правилата на състезанието First Lego League, както и оборудване за дейността на един отбор по роботика и възможност да участва във финалния фестивал в София при отлично представяне на регионалните състезания. Целта на програмата „Роботика за България“ е да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите. Програмата стартира през 2015 г., като до сега директно в нея са включени над 650 ученици от 36 населени места в цялата страна. Ето какво споделиха създателите на кръжока „Киндер Кодер“ Таня и Недялко Козалиеви в интервю за читателите на в. „Старият мост“:

Бензиностанция, развиваща дейността си на магистралата край Свиленград, бе запечатана заради сериозни нарушения. Това стана след съвместна проверка на Агенция „Митници“, МВР, НАП и Българския институт по метрология (БИМ) през изминалата седмица. По време на спецоперацията в обекта били намерени 9 240 литра гориво, предимно дизел, без документи по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая е образувано досъдебно производство.

Тихомира Колева мечтае за малко ателие, в кето да предлага собствено изкуство Тихомира Колева е от Свиленград, но от 17 години живее в София. Първото й образование е по специалността „Мениджмънт, търговия и маркетинг“, след това - „Бизнес икономика“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” . Но голямата й любов и страст е последното -професионална квалификация по професия „Хлебар – сладкар“, специалност „Производство на сладкарски изделия“. Завършила е Pastry Academy, където бе поканена за лектор, а впоследствие – и записала много други курсове. на захарни цветя.

Около 40 служители на ГДБОП се изсипаха в петък вечерта в Свиленград, за да търсят наркотици, научи „Старият мост“. При спецакцята били проверявани нощни заведения, жилища, автомобили.