20
Сря, Окт
21 Нови статии

Скок на заразените с коронавирус се наблюдава през последното денонощие в Хасковска област.136 са новите случаи на COVID-19. Те са от всички общини на областта, без Тополовград. Почти половината са от община Хасково.

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери  в общ размер до 100 000 000 лв. по бюджетите на общините за 2021 г. за изплащане на действително извършени разходи за изпълнение на мерки във връзка с COVID-19 през 2021 г.

8 души с коронавирусна инфекция са починали в Хасковска област през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Помощ за интеграцията на бежанци ще предоставят от фондация „Мисия криле“ в Стара Загора. Според фондацията непознаването на езика, местната култура и институционална система води до почти пълна изолация на бежанците и мигрантите в страната, и в частност в Хасковска област, без значение какъв е правният им статут.

Пореден автор описва тайните на забележителности в района на свиленградските села Маточина и Михалич. В новата си книга „Мистичните пътеки на България“ Ирена Григорова повежда читателя на пътешествие из 50 лековити и чудотворни места. Някои от тях са популярни, а други не чак толкова, но всички те притежават мистериозна и лечебна сила.

6 общини в Хасковска област фигурират в актуалния списък на общините, въвели задължително предучилищно образование за 4-годишните деца. Сред тях е и община Любимец, уточняват от Министерството на образованието и науката.