20
Пон, Ян
21 Нови статии

ХАС отмени решението на ОбС новата автогара „Бойдеви“ да е начална, междинна и крайна спирка в града

Решението на Общинския съвет за определянето на Автогара „Бойдеви“ за начална, междинна и крайна спирка по маршрута на автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортна схема, имащи спирка в Свиленград, считано от 01.09.2019 г., е незаконосъобразно. Това постанови Хасковският административен съд /ХАС/.

 23-ма дрогирани хванати зад волана

Престъпността сред младите хора от общините Свиленград и Любимец расте. Това констатира отчетът на РУП – Свиленград за изтеклата 2019 година. Миналата година непълнолетни са участвали в извършването на 26 престъпления. През 2018 г. пък подрастващи са замесени в 18 нарушения.

 Жители на с. Генералово спасиха бял щъркел от сигурна смърт. Те видели бедстващата птица край р. Марица близо до границата с Гърция и незабавно сигнализирали общинските власти в Свиленград.

Свиленградските криминалисти задържаха мъж за държане на наркотик. Вчера около 15:30 часа на улица „Бенковски“ те са спрели за проверка лек автомобил „Тойота“, шофиран от 31-годишния З. Г. от града.

Двамата българи, задържани за трафик 2,840 кг канабис през ГКПП Капитан Андреево, остават в ареста. Постоянната мярка „Задържане под стража“ им бе наложена от Хасковския окръжен съд /ХОС/ в събота следобед по искане на прокуратурата.

Рок дуетът Виктор и Кали от Свиленград достигна №1 в класацията на БНТ 2 „НОВО 10 + 2“. Първото авторско парче на двамата „Първи стъпки“ беше записано преди около 3 месеца, като текстът е на Кали, а музиката - на китариста на дуета Виктор.

Пътни полицаи от Свиленград задържаха мъж, превозващ незаконно отпадъчни кабели и нарязани катализатори от Гърция. Вчера около 10:00 часа на около 300 метра от ГКПП „Ново село“ полицаите са проверили товарен автомобил „Пежо“, движещ се от Гърция в посока България. В колата, собственост на ЕООД от Садово и шофирана от 56-годишен мъж са открити ел. кабели и нарязани катализатори.