22
Нед, Сеп
12 Нови статии

30 диви заека разсели свиленградското Ловно-рибарското дружество в края на тази седмица. Дългоушовците бяха пуснати в три селски мерии – Мезек/10/, Младиново/12/ и Левка/8/.

14 наказателни производства е образувала свиленградската прокуратура за съжителство с ненавършили 16 г. момичета тази година

Общо 22 непълнолетни са приети в Акушеро-гинекологичното отделение на свиленградската болница от началото на годината досега. 18 са невръстните родилки. Други 4 са лежали в стационара за лечение.

Общината вдигна двойно наемите на търговците, предлагащи забавление за децата. От доста години насам за пръв път ще има и цирк

4 лева струва порция курбан на свиленградския есенен панаир. Който иска пък да преглътне мезето със студена биричка, ще трябва да се бръкне 2 лева.

15 партии и коалиции се подадоха документи в ОИК – Свиленград за участие в местните избори на 27 октомври. Срокът изтече на 16 септември в 17:00 ч.

Загадъчна и непозната земя е Сакар планина. Ако я посетите навярно ще ви поразят богатото биоразнообразие и красивата природа. Десетилетия наред планината е била почти недостъпна за туристи и изследователи заради граничното си местоположение. Днес районът е част от екологичната мрежа „НАТУРА 2000” и инициативата „Европейски Зелен пояс”.

Лично министър Десислава Танева се ангажира с изкупуването на гроздето тук

Подкрепа от държавата срещнаха собствениците на лозя в селата от Сакарския район. В началото на кампанията производителите бяха втресени от липсата на купувачи и ниските цени. Те заплашиха да затапят българо-гръцката граница при ГКПП Капитан Петко войвода, ако не се вземат мерки срещу конкурентния внос на грозде, влизащ в страната на дъмпингови цени.

5 261, 50 лева събраха от ОУ „Иван Вазов“ в подкрепа на 12-годишната Никол Джемперлиева. Деца, родители и ученици задружно се включиха в благотворителната кампания, организирана за първия учебен ден, „Подари надежда вместо цвете“.