Първото издание на „Рибния буквар“ от 1824 година на Петър Берон, напечатан на листа от лен и коноп, бе изложен днес в свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“.

Мярката за неотклонение се гледа в болничната му стая

Постоянна мярка "Задържане под стража" отнесе 29-годишният любимчанин Васил Христонов по прякор Руснака. Процесът срещу него се гледа в болничната стая в МБАЛ-Хасково днес (30 март), където мъжът се лекува след екшъна с полицаи.

Заместник-министър Емил Ганчев лично връчи новото въоръжение

Днес в сградата на ОДМВР Хасково заместник-министърът на МВР Емил Ганчев връчи ново служебно оръжие на полицаи за постигнати трайни резултати в служебната работа.

Кметът на община Свиленград арх. Анастас Карчев награди учениците от II б клас на Първо ОУ „Иван Вазов”. Децата станаха първенци в кампанията „ЕКОклас” за разделно събиране на отпадъци за ученици от 1 до 4 клас.

Да не се индексират цените в договорите за наем, сключени между Община Свиленград като наемодател и физическите и юридическите лица в качеството им на наематели, с инфлационния индекс за 2022 г. реши Общински съвет – Свиленград на днешното си редовно заседание.

За пръв път финалът ще се проведе в Свиленград

Свиленградското ОУ „Иван Вазов“ е единственото в Хасковска област с участник в националната олимпиада по история и цивилизации тази година след блестящото представяне на седмокласничката Никол Узунова. Тя спечели първото място в областния кръг на трудното състезание.