24
Нед, Мар
7 Нови статии

В акцията „Да залесим България“ на международната организация „Изкуството да живееш“ - клон България се включват доброволци от Свиленград. Инициативата има за цел залесяването на максимален брой площи из цялата страна едновременно.

Престъпниците отмъкнали от възрастно семейство близо 17 000 лева

Двама „ало“ измамници бяха осъдени на по 2 години и осем месеца лишаване от свобода. Делото бе гледано от Районен съд – Свиленград на 18 март. Процесът се води по съкратено съдебно следствие, тъй като мъжете признали вината си. Поради това присъдите им бяха намалени с 1/3.

Двама свиленградчани на 22 и 31-годишна възраст са задържани в момент на извършване на незаконна сеч, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Антоана Гочева: Ще остана в родината си и ще се боря за едно по-добро здравеопазване

За национален отговорник по обществено здраве бе избрана свиленградчанката Антоана Гочева. Момичето е трети курс студент по медицина в Медицински университет – София. Позицията, на която застава, е една за цялата страна и е към Асоциацията на студентите – медици в България (АСМБ). Организацията е пълноправен член на Международната федерация на студентите по медицина, която е най-голямата студентска организация в света, представляваща 1.3 млн. студенти по медицина от 125 страни.

Кон от Свиленград стана победител в раздела „Най-красив кон“ на традиционната Тодоровденска кушия в с. Бисер. Елегантният Тюмен събра погледите и на журито, и на публиката.