05
Пет, Юни
16 Нови статии

Община Любимец осигурява безплатен транспорт до гробищния парк

Черешова задушница се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Тя е една от трите най-големи в православния календар, а тази година се пада на 6 юни.

Водач без книжка е задържан след опит да подкупи полицай, съобщават от пресцентъра на МВР. Тази сутрин в 4:40 часа, след поискано съдействие, пътни полицаи от РУ Свиленград са проверили на вход от Гърция за България влязъл лек автомобил „Форд“, управляван от 51-годишен харманлиец, който не представил свидетелство за правоуправление.

До края на октомври заплати по договори за сезонна заетост няма да се считат за доход

Безработните, които сключат трудов договор за краткотрайна сезонна селскостопанска работа съгласно влезлите в сила от 14 май промени в Закона за здравето, ще запазят правото си на месечни социални помощи. Те ще имат право и на помощи за отопление, ако отговарят на всички други условия и изисквания за получаването им.

Последната задача от изпита бе есе или интерпретативно съчинение върху „Човекът и неговите съмнения в разказа „Чорба от греховете на отец Никодим“ на Елин Пелин“

Матурата по Български език и литература (БЕЛ) премина безпроблемно, за което искам да похваля зрелостниците и квесторите. Това заяви пред „Старият мост“ след края на изпита директорът на СУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград Мариян Боянов. По думите му всички са били много принципни и стриктно са изпълнили противоепидемичните мерки. Освен това нямало нито един спипан в опит да препише.

От началото на годината за „МИГ - Любимец – Ивайловград” стартира процесът на договориране на средства по стратегията за ВОМР, изпълнявана от сдружението на територията на общините Любимец и Ивайловград. След извършена проверка и одобрение от Държавен фонд „Земеделие” на процедурите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, проведени от МИГ, през месец януари се подписа първият административен договор за финансиране на проектно предложение.

38-годишен свиленградчанин е задържан до 24 часа за управление на МПС, без да притежава шофьорска книжка, съобщиха от РДВР - Хасково.

В свиленградското управление на МВР са доведени трима непълнолетни, установени в кражба, се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на полицията в Хасково.