05
Съб, Дек
21 Нови статии

Приемат заявления за компенсации по проект „Запази ме”

633 са регистрираните безработни в община Свиленград. През последния месец на работа са постъпили 65 души, сочат данните на Дирекция „Регионална служба по заетостта” в Хасково.

Бившият началник на свиленградската митница Тодор Караиванов е осъден на 4 години лишаване от свобода при първоначално общ режим, глоба в размер на 5 000 лв. и лишаване от правото да заема длъжност в държавната администрация за срок от 6 години. Присъдата постанови днес Окръжен съд – Хасково по НОХД № 446 / 2017 г.

Трима доктори от ОАИЛ и 12 медицински сестри инфектирани с коронавирус. Личните лекари вече разполагат с електронни направления за тестове

166 души, заразени с коронавирус, са преминали в МБАЛ – Свиленград само за един месец, съобщи управителят на здравното заведение д-р Димитър Ермов. Настанените за лечение са от Свиленград, Любимец, Харманли, Тополовград, Ивайловград, Хасково и др.

Бързо производство е заведено в РУ на МВР в Свиленград, съобщиха от полицията. То е срещу 32-годишен румънец, пътник в автобус, спрян за проверка на ГКПП Капитан Андреево.

Личните лекари в Свиленград вече могат да издават електронни направления за PCR-тест при съмнение за коронавирус. Модулът е получен на 2 ноември от „Информационни системи“ и вече е инсталиран на компютрите на джипитата. Успоредно с това ще се издават направления и на хартиен носител.