21
Чет, Ное
9 Нови статии

 Процедура по откриване на производства за издаване на актове за установяване на публично държавно вземане стартира Държавен фонд „Земеделие“ срещу 253 къщи за гости в страната , които ще трябва да връщат взетите по проекти пари. 2 от къщите в списъка са в с. Мезек и 1 – в Свиленград.

 Монументът бе издигнат на едноименния граничен пункт с Гърция

Паметник на Капитан Петко войвода откри вицепрезидентът на България Илияна Йотова на 16 ноември по случай 175 – годишнината от рождението му. Монументът бе издигнат на едноименния граничен пункт с Гърция.

Пожарите в комини са втората най-честа причина за инциденти през зимата след неправилно боравене с отоплителен уред

Да почистим комините си преди отоплителни сезон, апелират от районата служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Свиленград. Нещата са наистина сериозни и трябва да се обърне голямо внимание на тях, подчерта началникът на тукашната Пожарна Ивелин Тонев.

34-годишен от с. Момково е откраднал златни бижута от дома на приятелско семейство в селото. Деянието е извършено на 12 ноември т. г., а извършителят А. Н. е задържан.

В 15 села в общините Свиленград и Любимец ще има проблеми във водоснабдяването до 29 ноември т. г. Причината е подмяната на електрически стълбове, доставящи ток с ниско напрежение, заради което помпена станция „Момково“ ще остане без ток.

В духа на пълното разбирателство протече и извънредното заседание на Общинския съвет за определяне състава на постоянните комисии, което се проведе на 13 ноември. Както е известно, на предишното тържествено заседание след полагането на клетва местните парламентаристи с пълно единодушие избраха адвокат Таня Коларова за председател на ОбС, като кандидатурата ѝ бе единствената, издигната в пленарната зала.

Новите кметове и общински съветници официално встъпиха в длъжност

Адв. Таня Коларова от ГЕРБ е новият председател на ОбС-Свиленград. Кандидатурата ѝ бе издигната от лидерът на партията тук д-р Мариян Кръстев по време на тържествената сесия на ОбС на 11 ноември. Той се мотивира с думите, че като адвокат Коларова умеела да се справя в различни ситуации. Предложението за председател на ОбС бе единствено. След таен вот адв. Коларова бе избрана с 16 от гласовете на общо 20 общински съветници в новосформирания местен парламент. Четири от бюлетините бяха празни, като най-вероятно те бяха пуснати от четиримата общински съветници от „БСП за България“.