05
Сря, Авг
20 Нови статии

Около 50-ина протестиращи срещу управлението на България внезапно блокираха автомагистрала „Марица“ при 109-ия км на разклона за с. Капитан Андреево преди по-малко от час. Те настояват за оставки на правителството и главния прокурор, развяват национални знамена и скандират „Оставка!“, пеят химна и революционни песни. Събралите се хора са от цялата Хасковска област, постоянно прииждат и нови.

Във връзка с възникнала авария на Напорен водопровод  е спряно водоподаването в с.Райкова могила, с.Щит, с.Пашово, с.Сладун, с.Чернодъб днес, съобщават от водното дружество в Хасково.

Изследванията не показали по-голямо отклонение от нормите

Питейната вода в Свиленград не е опасна, но е със завишено съдържание на манган, желязо и леко завишение на нитрати, съобщи д-р Соня Димитрова, директор на РЗИ – Хасково на пресконференция в сряда в областния център. Това показали резултатите от взетите тези дни проби от вододайните зони по цялото поречие на р. Марица от Димитровград до Свиленград.

Площадка по безопасност на движението ще бъде направена в ОУ „Иван Вазов“. Това стана ясно, след като Министерството на образованието и науката одобри проекта на училището и реши да отпусне 2 478 лв. за реализацията му.

Още осем души са напълно излекувани от коронавирус в Хасковска област, съобщиха от Областната администрация. Това са жена на 40 години и момче на 17 години от община Хасково, две жени на 61 и 65 години, момиче на 12 години и мъж на 32 години от община Димитровград, мъж на 70 години от община Любимец и момче на 18 години от община Ивайловград.

Традиционният панаир в Любимец, който се провежда през последната седмица на м. август, тази година няма да се състои. Решението бе взето днес от общинския оперативен щаб, а причината е нестихващата пандемия от коронавирус.

Близо 50 000 лева са похарчени за разселване на дивеч

Магазинът на Ловно рибарско дружество (ЛРД) „Свиленград“, намиращ се на главната улица, ще бъде затворен. Това стана ясно от изнесения доклад от председателя на дружеството Петър Вангелов по време на провелото се на 24 юли отчетно събрание.