13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Проект по Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ на стойност 23 991 лева спечели свиленградското ОУ „Иван Вазов“.

Целта на програмата е да осигури условия за личностно развитие на учениците, да засили интереса им към участие и изява в областта на изкуството и спорта, да повиши тяхната култура.

През тази учебна година в училището ще бъдат сформирани три групи, в които ще творят общо 47 ученици в областта на музикалното и театралното изкуство. Две от групите, в които са включени общо 30 деца, са музикални. Учениците ще развиват талант, певчески умения, отношение и музикална култура в областта на народното творчество и в хоровото пеене.

Външен специалист ще привлече училището за театралната група. 17 деца във възрастовата граница 5. - 7. клас ще развиват талант, дикция, ще се запознаят с актьорската игра и ще представят пред публика драматизация на изучавано в прогимназиален етап произведение.

Със средствата по програмата е предвидено закупуването на музикална техника и апаратура, транспортни разходи по участия, декори, костюми, посещения на театрална постановка и среща с известни лица от театралната сцена.

Проектът ще продължи до 30 юни 2024 г.