24
Пет, Май
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанинът Ясен Георгиев влезе в класацията за най-влиятелните ИТ специалисти в България. Гласуването в тазгодишното издание на индекса “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”, организиран от Career Show, започна и ще продължи до 21 април.

Класираните професионалисти, които имат принос в развитието на ИТ индустрията в страната ще бъдат обявени на 25 април. Ежегодната класация става витрина на успешни българи от цялата страна с работата и успехите им в сферата на Информационните технологии. „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България” обръща внимание на забележителните иновации и високотехнологични решения, зад които стоят родни имена.

„Посвещавам последните 3 години от живота си на това хората да могат по-лесно да съхраняват стойността на парите си от инфлацията, а именно чрез спестяването в най-трайния и сигурен актив — златото. От 2021 год. работя в естонската компания Tavex, където съм ръководител на софтуерното развитие за Югоизточна Европа“, разказа Ясен пред stmost.info. От тази учебна година той е и член на националната комисия на Олимпиадата по информационни технологии към Министерството на образованието и науките, където определя най-добрите ученически проекти в сферата на компютърните технологии, заедно с представители на академичната и професионалната сфери. Припомняме, че преди точно 10 години Ясен спечели последния си златен медал на именно тази олимпиада. Свиленградчанинът е бивш възпитаник на Националната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец, където завърши през 2018. година. Преди това съм учил в I ОУ “Иван Вазов” в Свиленград при класните Мариела Сиракова, Гергана Петкова и Тодорка Камбурова, споделя той. В свиленградското читалище се влюбих в сцената чрез тромпета и актьорството — съответно в класовете на Пенчо Пенчев и Ваня Стефанова, разказва още той. От скоро свири на бас китара. Ако математиката е езикът на Вселената, то музиката е езикът на моята душа, казва Ясен Георгиев.

За него може да гласувате ТУК.