24
Пет, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Благодарение на кампанията в цялата страна бяха събрани 5 679 пластмасови отпадъци и кенчета

Третокласниците от свиленградското ОУ „Иван Вазов“ с класен ръководител Тодорка Сивриева се наредиха на първо място в България в инициативата „Бъди еко с Лайънс“. Със своя ентусиазъм те победиха 4701 деца, 222 класа от 12 региона.

На второ място се наредиха четвъртокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Горна Оряховица, с класен ръководител Венета Колева, а на трето – второкласниците от НУ „Паисий Хилендарски“, гр. Стрелча, с класен ръководител Денка Цемова.

Дистрикт Управител Цвети Шопова сърдечно поздравява всеки един, който се включи и даде своя принос в кампанията, учителите от 12-те региона на България, които в периода на кампанията изнесоха 186 урока с екологична тематика, 4701 ученици от 222 класа, техните семейства, които активно подкрепиха децата си в еко инициативата. Резултатът е 5 679,398 кг събрани и предадени пластмасови отпадъци и кенчета. С включването си в кампанията всички заедно заявиха, че чистотата на природата в градовете е наша кауза!

Националната кампания „Бъди Еко с Лайънс“ е дългосрочен проект, който цели да създава навици, интерес и умения в подрастващите към мерки и действия за чиста и екологична среда.