17
Пон, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Победителите в националната кампания "Бъди еко с Лайънс 2023-2024" от 3 А клас към свиленградското ОУ "Иван Вазов" получиха наградите си. Лично дистрикт управителят на АЛК Дистрикт 130-България - Цвети Шопова, връчи купата на първенците.

Тя поздрави учениците от 3 А клас с класен ръководител Тодорка Сивриева за усърдието, труда, значимия им принос в разделното сметосъбиране и борбата за чиста околна среда. За тяхната всеотдайност при събирането на най-голямото количество пластмасови бутилки за рециклиране и алуминиеви кенчета, бе определено първото място. Освен купа и грамота, децата получиха валчер от 300 лева за класа, футболна, волейболна и баскетболна топки. Индивидуално всеки получи и по една тетрадка с логото на ЕКОПАК и ЛАЙЪНС.

На награждаването присъстваха директорът на училището Ася Райкова, възпитателката на третокласниците Станислава Колева, родители, учители, както и дами от свиленградския Лайънс клуб "Свилена".

Да припомним, че кампанията се проведе в два етапа. Първият представляваше образователна платформа на ЕКОПАК-БГ "Рециклирано училище" и "Учители за чиста природа", теми в учебните часове по "Човекът и природата". И втори - състезателен, за събиране на рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Изискванията бяха всяко дете индивидуално да събере, смачка и постави в торбичка събраните бутилки. Оказа се, че учениците от 3 А са на първо място по събраното количество бутилки в цялата страна.

Снимки и текст: Клара Методиева