17
Пон, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Пиесата бе посветена на покойните вече учители Стефка Колева и Желязко Чапкънов

Със спектакъл на английски език отбелязаха вчера 29 години от въвеждането на ранното чуждоезиково обучение в Свиленград. Сценичната адаптация и режисура на представлението са на Марияна Апостолова и Чавдар Христозов, а субтитри – Милада Малинина. Една от целите на спектакъла бе да се популяризира YouTube канала ГотвяСе, в който ученици изпълняват уроци, сценки и други кратки видеа.

От сцената на читалище „Просвета 1870“ участниците в „Ние сме в пиеса“ по американския писател Мо Уилямс – Деница Василева, Елена Кошничарска, Емилия Стамболиева, Катерина Христозова, Мартин Павлов, Минко Апостолов, Николай Апостолов, Прея Панайотова, Симона Бургуджиева, Сюзън Панайотова, Теодора Ганчева и Тервел Пенев, показаха завидна актьорска игра и добро владеене на английския език. Заслужено получиха бурните аплодисменти на публиката. Предстои им участие във фестивала „Словото – сила и необятност“.

В края на спектакъла Марияна Апостолова го посвети на двама специални за нея човека, които вече не са сред нас – бившият директор на СУ „Д-р Петър Берон“ и собственик на "Старият мост" Стефка Колева, по чието време се въвежда ранното чуждоезиково обучение в Свиленград, и учителят Желязко Чапкънов. „Благодарение на Стефка Колева започнах да преподавам английски език в начален етап. Желязко Чапкънов пък ме вдъхнови за изявата на сцена с деца в начален етап“, сподели Марияна Апостолова.