01
Пет, Мар
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

29,82 % е избирателната активност в община Свиленград към 16 ч. От 18 633 имащи право на глас до урните в ранния следобед са отишли 5557 души.

Сред гласувалите бяха общинският съветник Стамо Димитров и съпартиецът му и кандидатът за депутат Георги Бекяров. Двамата споделиха пред наш репортер, че са пуснали бюлетините си в името на социална и сигурна държава. Малко след тях в две от секциите в Свиленград бяха забелязани и кандидатите за депутати Марияна Иванова и Пламен Челебиев, които са от една листа. Те коментираха, че са гласували за бъдещето на една независима и просперираща държава, в която управляващите да защитават българския национален интерес, за да я има България. 

Към 16 ч. пък в Любимец са отишли да гласуват 2 536 души от 7750 имащи право на това или 32,7 %. Сред тях бе и Георги Станков. Крайно време е да се върнем към нормалното развитие на държавата и да въведем ред в хаоса, категорично заяви той. Гласувах за европейското бъдеще на страната ни, допълни Станков. Със същите доводи и убеждения гласува и сподвижника на Станков в Свиленград - Мариян Кръстев.

До този момент изборният ден преминава спокойно, без нарушения, каза секретарят на ОбА в Свиленград Надя Пеева.