Общество
Инструменти
Шрифт

8 - годишната Василена Петрова от школата по приложни изкуства  към свиленградското читалище „Просвета 1970“  с ръководител Мария Кряскова получава награда от  Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема „Рецептите на баба“.

Организатор на художествената изява е Фондация „Пазител на традицията ”, съвместно с Националния дворец на децата и  Софийския университет „Климент Охридски“.

В същата възрастова група са отличени и  малките художнички Дария  Даракчиева от НУ“Христо Ботев“ в Любимец с ръководител Таня Стоилова, и София Ленкова от същото училище  с ръководител Виолета Бойкова.

Рисунка на 6-класника Мариян Пенев от  Центъра за специална образователна подкрепа „Стефан Василев“ в Свиленград  пък е една от 63-те детски творби, подредени на изложба в Кюстендил. Те са оценени от журито на Националния конкурс за рисунка "Пролет върху листа“.  За 16-ти път деца от 4 до 12 клас от цялата страна са претворили красиви пролетни картини, съобщават организаторите от  Община Кюстендил.

СМ