17
Сря, Юли
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Директорът на СУ „Петър Берон“ Мариян Боянов също е сред отличените

Христина Парушева – старши учител по история и цивилизация в ОУ „Иван Вазов“, получи най-високото признание в образователната сфера „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. Със същото отличие бе наградена и Цветана Костова – старши учител по руски език в СУ „Д-р Петър Берон“.

Призовете бяха връчени на тържествена церемония в Хасково от директорът на Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова. Тя поздрави за усилията и целеустремената им работа наградените преподаватели.

На същата церемония бе отличен и директорът на СУ „Д-р Петър Берон“ Мариян Боянов. Той получи почетен знак на РУО - Хасково за заслуги и принос към образованието, грамота за дългогодишна цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование и поздравителен адрес от проф. Сашо Пенов - министър на образованието и науката.

Като дългогодишен преподавател Христинка Парушева е изключителен професионалист в своята област, учител, приел като мисия да преподава духовност в едно бездуховно време. Това я прави съвременен будител, даващ хоризонт и бъдеще на младите хора. Безспорно доказателство за успешната й преподавателска работа са успехите на нейните ученици – за поредна година първи в Хасковска област на Националната олимпиада по история и цивилизация. През 2019 г. в Копривщица нейният ученик - седмокласникът Атанас Шишков, постигна трети резултат в страната, а тази година доброто постижение повтори Никол Узунова, която стана четвърта сред седмокласниците в България на провелата се в Свиленград Национална олимпиада в края на април.

Цветана Костова работи в СУ „Д-р Петър Берон“ от 27 години насам. Има 37 години педагогически стаж като учител по руски. Тази година нейната ученичка Доминика Ивашина стана втора в България на олимпиадата по руски език. „Благодаря на ръководството на СУ "Д-р Петър Берон" за подкрепата и спокойната атмосфера, в която работим! Благодаря на прекрасните си колеги! Благодарна съм за това, че след трийсет и седем години в училище продължавам да обичам това, което преподавам, и тези, на които преподавам“, сподели Цветана Костова пред stmost.info.