27
Пет, Ян
17 Нови статии

Мярка парична гаранция от 5000 лева и забрана да напуска България получи турски гражданин Есер Ташчъ. 46-годишният тираджия е обвинен в мащабна контрабанда на цигари, извършена преди 12 години.

Сигнал за откраднат автомобил е бил подаден вчера в участъка в Любимец, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Хасково.

304 души и 238 МПС-та са проверени при специализирана полицейска акция в Хасковска област на 13-и, петък

Шестима водачи, седнали зад волана след употреба на дрога, бяха заловени на 13-и, петък при специализирана полицейска акция в областта.

Нашенецът има множество присъди

37-годишният свиленградчанин Стоян Петров е под постоянен арест заради това, че подал фалшив сигнал за бомба в столичен МОЛ. Това стана по искане на Софийска районна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Турски водач на тир, седнал зад волана след употреба на алкохол, е заловен тази сутрин на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от МВР. Това е поредният случай през последните месеци на пияни шофьори.

Двоен е ръстът на дрогираните шофьори и престъпленията с наркотици. Регистрирани са две изнасилвания. Увеличават се кражбите и палежите

Едно от всеки две престъпления, извършени на територията на общините Свиленград и Любимец, е разкрито. Това сочи анализът на работата на РУП – Свиленград за изтеклата 2022 година. Общият брой регистрирани престъпления за отчетния период е 455, като в 289 от случаите, или 63,52 на сто, извършителите са разкрити. В сравнение с предходната година – 2021-ва, престъпленията са били 352, от които разкрити 204, или 57,95 %.