27
Пон, Май
19 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Криминалисти търсят трупове между Сива река и Малко градище

Полицейски служители претъсваха три дни района между селата Сива река и Малко градище. Причината е, че осъденият на доживотен затвор убиец Недялко Димитров-Момата заявил, че там има заровени трупове.

Работата на криминалистите в землищата на свиленградските села отприщи най-различни слухове. Очевидец пък съобщи на „Старият мост“, че полицаите са разхождали по баирите и Момата, който бил с белезници на ръцете, а краката му били оковани с пранги.

От Областната дирекция на полицията в Хасково потвърдиха, че са били търсени трупове на хора, а местата били посочени от Недялко Димитров. По информацията от МВР обаче Момата не е уточнил нито колко са труповете, нито кои са. Не е открито нищо, явно Недялко Димитров просто си е търсил повод да излезе от килията си в Пазарджишкия затвор, каза Нина Николова, регионален говорител на МВР в Хасково.

Наскоро килърът Недялко Димитров бе осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на семейство Бейтула и Неврие Махмуд от Димитровград, като се смята, че той е извършител на още екзекуции.

Когато бе задържан временно в свиленградския арест, Момата направи и нагъл опит да избяга, издълбавайки с лъжица дупка в стената, за което „Старият мост“ пръв писа.

СМ