23
Пет, Фев
27 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Любомир Желев и Христо Томов ще бъдат съдени за едро хулиганство заради стрелба с пистолет

Сцена като от екшън филм се разигра на свиленградската улица „Алеко Константинов“ в понеделник посред бял ден. Двама млади нашенци бяха задържани за стрелба с газов пистолет при атрактивни за зяпачите действия на тукашни служители на реда.

Живеещите на иначе спокойната уличка наблюдаваха с интерес акцията. Свидетел на сцената като от холивудски филм стана и екипът на „Старият мост“, тъй като всичко се случи съвсем близо до редакцията. След кратък вой на сирена от полицейска патрулна кола движещият се пред нея лек автомобил спря пред магазин „Липата“. Служителите на реда изскочиха от патрулката. С викове „Легни!“ и „На земята веднага!“ те проснаха на асфалта пътуващите във возилото трима млади мъже. Ченгетата извадиха и пищовите си. „Защо стреляш бе, къде е пистолетът“, крещяха полицаите. Малко след това провинилите се бяха изправени до оградата на една от къщите с ръце на гърба. Пристигнаха още три полицейски коли и микробус. Тримата бяха закопчани с белезници и откарани в тукашното Районно управление на полицията. Двама от тях – Любомир Желев и Христо Томов на 25 и 26 години, бяха задържани в ареста за 24 часа. Спътникът им е бил освободен, тъй като се установило, че се качил в колата, след като аверите му стреляли с пистолета.

Преди да бъдат задържани от полицаите Любомир и Христо ходили с автомобила до тукашен склад, за да напазаруват. Аз шофирах, приятеля ми гръмна 3-4 пъти в самата кола при отворен прозорец, направихме лапешка работа, разказа Христо пред „Старият мост“, след като бе пуснат от ареста. Пред полицаите казахме, че сме гърмели и двамата, но това ще се уточни в съда по-нататък, допълни той. Изстрелите били произведени в района на автогарата. Хората наоколо се сащисали и се почудили какво става. В полицията били получени 18 сигнала от граждани за стрелбата. При задържането на младежите ченгетата намерили оръжието до седалката във возилото.

Двамата са задържани за едро хулиганство. Образувано е досъдебно производство. Провинилите се ще бъдат съдени по чл. 325 от Наказателния кодекс, според който извършилите непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказват за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

СМ