23
Вт, Юли
40 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Разследването срещу спедиторската фирма, която беше рушната миналата седмица при полицейска акция, продължава. От офиса при операцията са иззети документи и компютри.

От полицията и прокуратурата съобщиха, че обемът на работата е доста голям и не могат да дадат информация. Когато проверката приключи, резултатите ще бъдат оповестени, казаха разследващите.

Според запознати, става въпрос за спедиторската фирма на бизнесмена Никола Вълев /Кольо Сиренето/ от Харманли, която била една от най-активните в този бранш и развивала сериозна дейност. Тя била проверявана документно - за фалшиви фактури, бандероли и прочее. Според справка в информационната база данни ДАКСИ обаче такава фирма не се води на името на Вълев, а на други граждани, в т. ч. и на турски. Свързахме се за коментар с Никола Вълев, който заяви, че по време на операцията е бил в чужбина. Прибрал се е със самолет два дни след акцията, на границата не е имал никакви проблеми. Не е викан в полицията да разпит. Офисът на фирмата не е затворен, самият Вълев също е на работа.

СМ