24
Сря, Юли
36 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

 zadurjaniХОС постанови най-тежката мярка за неотклонение на Никола Атанасов и Диян Георгиев

Четирима мъже са задържани за жестоко убийство на 52-годишен любимчанин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Трупът на пребития до смърт Здравко Тошев бил открит в събота следобед в дома му в село Лозен от негов съсед. Медицинско лице е констатирало смъртта, бил подаден сигнал и в полицията. Пристигналите на място оперативна група и съдебен лекар са направили оглед на местопроизшествието, което по никакъв начин не подсказвало, че е извършено жестоко убийство. Трупът обаче бил откаран за аутопсия, при която съдебният лекар установил, че става въпрос за насилствена смърт, причинена от нанесен тежък побой. По цялото тяло на 52-годишния любимчанин били нанесени множество травми от удари с крака и юмруци. Жертвата имала 19 счупени ребра, аркади по очите, контузни рани по крайниците. След проведени издирвателни действия оперативната полицейска група установила и задържала четиримата извършители. Двама от тях – 31-годишният Никола Атанасов и 34-годишният Диян Георгиев от Лозен, били стари познайници на полицаите. Другите двама са техни съселяни – Демир Венциславов и Димитър Кирилов на 26 и 28 години.

В хода на разследването станало ясно, че четиримата изпили солидно кличество алкохол в дома на 31-годишния Никола. В запоя им свършили цигарите и тръгнали към дома на приятеля си да поискат от него. Здравко обаче им казал, че няма да им услужи, докато не му върнат 700-те лева, които дал назаем на Никола. Това вбесило последния и довело до жестокия побой, при който любимчанинът е бил пребит до смърт. След като убили приятеля си, четиримата пияни извършители направили опит да заличат следите си - измили кръвта от жертвата, сложили трупа в леглото, запалили дрехите, в които избърсали кървавите си ръце и се прибрали. Няколко часа по-късно били задържани от криминалистите. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Здравко е живеел сам в Лозен, където си е купил къща, след като продал жилището си в Любимец. Има сестра, която живее в Любимец.

В сряда Хасковският окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, на Никола Атанасов и Диян Георгиев. Другите двама мъже не са се явили в съда, тъй като за тях няма доказателства, че са виновни за смъртта на Тошев. На тях обаче също ще бъде повдигнато обвинение, заради възпрепятстване на правосъдието и укриване на улики.

СМ