23
Чет, Май
21 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

След 5 години на процеса му се вижда краят

36 свидетели бяха разпитани на провелото се заседание по мегаделото за кражбата на 53 плазмени телевизора от влак на жп гара Свиленград. Във вторник бе даден ход на съдебния процес, по който обвиняеми са петима свиленградчани. Преди това заседание трябваше да се проведе през юни, но тогава единият от подсъдимите не се яви. Този път в залата присъстваха и петимата - Добромир Радев, Николай Ников, Георги Николов, Никола Николов и Панайот Панайотов, заедно с четиримата им адвокати.

Заседанието по тежкото дело продължи 8 часа. При разпитите на свидетелите се оказа, че повечето нито са чули, нито са видели нещо, въпреки че някои от тях работят на жп гарата и по време на кражбата са били на смяна. По делото са призовани общо 49 свидетели, като остава да дадат показания още 13, както и 4 вещи лица. Следващото заседание е насрочено за 24 август. Тогава щели да се представят допълнителни веществени доказателства, както и разпечатки от телефонни разговори между обвиняемите. Съдия по делото е Кремена Стамболиева.

Кражбата на плазмените телевизори бе извършена на 30-и срещу 31-ви юли 2006 г. от влакова композиция на жп гара Свиленград, пътуваща от Турция за Германия, по време на служба на транспортния полицай Добромир Радев, който в последствие е уволнен, и стрелочникът Георги Николов. Тогава са задигнати 53 броя 27-инчови телевизора „Дурабранд“ на обща стойност 47 393,13 лв. Телевизорите са били натоварени на микробус „Мерцедес“, с който са извозени до къща в Мезек. След подялбата на стоката от обвиняемите и различни граждански лица, свързани с тях, са открити и иззети или доброволно предадени 12 телевизионни приемника „Дурабранд“, които са веществени доказателства по делото.

СМ