20
Чет, Юни
28 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Още един свиленградчанин влезе зад решетките, след като Апелативният съд върна в следствения арест тримата пуснати под гаранция от разбитата на ГКПП Капитан Андреево наркогрупа на пловдивчанина Юсуф Мехмед -Ходжата. Второинстанционните магистрати в Пловдив отмениха по-леките мерки за неотклонение на нашенеца Гочо Емилов, както и на Лиляна Рашкова и Станимир Йосков.


Първите двама от изброените бяха извадени от килията срещу гаранции от по 5 бона, а третият излезе срещу 2000 лв. По тази част от протеста на прокуратурата Апелативният съд се съгласи с доводите на представителя на държавното обвинение , че останат ли на свобода, Рашкова, Емилов и Йосков могат да се укрият и извършат друго престъпление.
Второинстанционните магистрати потвърдиха определението на Хасковския окръжен съд, с която бе наложена най-тежката мярка за неотклонение на Ходжата и на двамата свиленградчани - спрягания като негова дясна ръка Митко Илиев-Муци и куфарния търговец Митко Митков. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
Разбиването на канала бе реализирано преди 2 седмици. Както „Старият мост“ писа, тогава у куфарни търговци на ГКПП Капитан Андреево бяха задържани 53 кг хероин и след сигнал от нашите служби до Турция на съседния Капъкуле бяха открити още 17 кила дрога от същия канал. Стойността на наркотика е 6 млн. лева.

СМ