18
Чет, Юли
34 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража“ на двамата пътни инспектори от Свиленград, арестувани при т. нар. операция „Спокойствие“. Делото бе гледано на 28 юли. Решението на съдиите е окончателно и не подлежи на обжалване.

Зад решетките остават и другите четирима, закопчани при акцията, съобщи за „Старият мост“ Мария Кирезиева, говорител на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Шестимата мъже, сред които и двамата нашенци, бяха задържани на 16 юли. Според разследващите, в момент на получаване на подкуп от 7200 лева са хванати служителите от мобилната група на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ в Свиленград Николай Василев и Георги Апостолов. Арестуването им станало в района на село Тракия, община Опан. Сумата им била предадена от представителя на пътно-строителната компания "Пи Ес Ай" Стоян Михов и Динко Динев от фирма „Европа супер транс" за товарни превози, които участват в строителството на автомагистрала "Тракия", твърди обвинението.

Задържан е и шефът на ДАИ - Стара Загора Ангел Димитров, както и подчиненият му Диан Славов. Срещу тях и срещу служителите на АПИ са повдигнати обвинения за получаване на подкуп, а срещу другите двама - за даване на рушвет. Законът предвижда до 10 години затвор и глоба от 15 до 20 хил. лв и за двете страни, обясниха юристи.

Участниците в схемата били следени четири месеца. Според събраната информация , по 100 лв. месечно, тоест т.нар. „данък спокойствие“, прибирали държавни служители от АПИ и ДАИ, за да не обръщат внимание на претоварените с инертни материали камиони.

СM