19
Нед, Май
23 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Наглите крадци на два пъти задигали веществени доказателства от РУП-то

Двама крадци получиха ефективни присъди от Свиленградския районен съд за нагъл обир на склад в Районното управление на полицията. Стоян Динев/22 г./ бе пратен зад решетките за 1 г. и 2 месеца, а аверът му Михаил Жечев/19 г./ – за 5 месеца.

На два пъти – на 25 февруари и 23 март т.г., апашите са проникнали в склад на РУП- то, задигайки оттам различни вещи – дрехи, цигари, кабели и др. на обща стойност около 6 хил. лв. Оказало се, че отмъкнатите предмети са веществени доказателства по различни дела. Наглите крадци са се вмъкнали в складовото помещение през прозорец, след като изкъртили тухли. За да останат незабелязани, те са атакували полицейското управление откъм дигата на Марица.

След като са били заловени, по-голямата част от откраднатите вещи са върнати. Според съдия Кремена Стамболиева, произнесла присъдата по делото, невъзстановените веществени доказателства са незначителни и маловажни   и няма да възпрепятстват съдебните производства.

Дръзките крадци, които са от ромски произход, и преди са били залавяни и осъждани за подобни прояви. Стоян Динев дори наскоро бил излязал от затвора.

СМ