01
Пет, Мар
24 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Само за три дни Районен съд – Свиленград осъди трима души за шофиране в нетрезво състояние и предизвикване на пътно-транспортни произшествия. За същие период присъда е получил и още един, който е направил катастрофа, но не е установено наличие на спирт в кръвта му.

Съдът постанови 2 години пробация за любимчанина Георги Чавдаров, който управлявал чужд автомобил и се натресъл в електрически стълб. Установено е, че Чавдаров бил с 1, 31 промила алкохол в кръвта и няма свидетелство за правоуправление. При катастрофата е нанесъл щети за 8 252 лв. Красимир Костадинов от Бургас пък управлявал фирмена лека кола с 1,7 промила, когато предизвикал ПТП. Наложена му е присъда от 6 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок. За две години е отнета книжката му. По гражданско дело фирмата го е осъдила да изплати щети в размер на 8 060 лв.

Със споразумение за условна присъда от 3 месеца с 3 години изпитателен срок е приключило делото срещу Емил Капсамунов от Свиленград, който шофирал с над 3 промила алкохол в кръвта. Отнета е книжката му за 1 година.

За виновен в предизвикването на катастрофа с лека кола е признат и Васко Насков от Сливен, който не бил употребил алкохол. Насков е наказан с глоба от 3 000 лв. и лишаване от правоуправление за 12 месеца.

СМ