24
Сря, Юли
36 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Служители на ГДБОП и колегите им от Хасково неутрализираха престъпна група, занимавала се с контрабанда на цигари, съобщиха от пресцентъра на МВР. При операцията са били задържани общо 7 души, сред които и двама свиленградчани.

Хасковските служители получили информация от колегите им от ГДБОП, че група лица е организирала и осъществила контрабанден внос на цигари от Гърция в България. Според информацията от полицията при предприетите оперативно-издирвателни действия се установило, че в понеделник около 7,00 часа цигари са внесени контрабандно през ГКПП Капитан Петко войвода с лекотоварен автомобил “Форд”.

Возилото било управлявано от 28-годишен хасковлия. След влизането си в страната водачът М.Д. откарал цигарите на хасковска автоборса на улица “Кърджалийска”, собственост на 41-годишния Л. Д. от града. По време на движението си от Гърция до България, полицаите са установили, че колата с безакцизните цигари е била осигурявана и ескортирана от лек автомобил “Ланча” с водач 38-годишен мъж от София. Същия ден по обяд в Хасково била проведена среща между водача на цигарите и 39-годишния свиленградчанин Светлозар А. Нашенецът пристигнал с лек автомобил “Мерцедес” и бил придружаван от 38-годишния Георги Д., също от Свиленград. На тази среща свиленградчаните са получили част от цигарите без бандерол, които били натоварени в автомобил “автовишка”, шофиран от 36-годишния Д. Д. от Димитровград. В този момент хасковските антимафиоти са извършили проверката в автоборсата, при която били задържани водачът на форда, собственикът на автоборсата, софиянецът и 24-годишен мъж от Триград. Последвали претърсвания в помещенията на борсата и колите на лицата, където са открити и иззети 92 400 кутии цигари. В района Харманли, служителите от сектор БОП-Хасково са спрели за проверка и лек автомобил “Мерцедес” с временен номер и автомобила “автовишка”, в които са открити още 9 500 от кутиите цигари. Задържани са и двамата свиленградчани и димитровградчанинът. По случая за конфискуваните общо 204 мастербокса контрабандни цигари е образувано досъдебно производство по чл.242 ал.1 от НК.

От първоначално задържаните 7 души с прокурорско постановление за 72 часа в ареста са оставени софиянецът Георги Симеонов и хасковлиите Мартин Петков и Лозко Делчев. Срещу тях са повдигнати обвинения за стокова контрабанда.

От Митница Свиленград пък са извършили проверка във връзка с разпространената информация, че натовареният с цигарите „Форд“ е преминал през ГКПП Капитан Петко войвода. Резултатите от проверката категорично и недвусмислено показват, че такъв автомобил не е преминавал през пункта, съобщиха от Агенция „Митници“. Най-вероятно лекотоварният автомобил е влязъл на територията на страната през зелена граница, добавиха от там.

СМ